Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 04-Ιουλ-2019 18:28

  Αλλαγή στην πολιτική ανταγωνισμού ζητούν Γερμανία και Γαλλία: να διευκολύνονται οι συγχωνεύσεις

  Αλλαγή στην πολιτική ανταγωνισμού ζητούν Γερμανία και Γαλλία: να διευκολύνονται οι συγχωνεύσεις
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Γερμανία, η Γαλλία και η Πολωνία προωθούν σχέδιο διευκόλυνσης των μεγάλων συγχωνεύσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά την αποτυχία, νωρίτερα φέτος, να ενωθούν η Siemens και η Alstom και να δημιουργηθεί ένας Ευρωπαίος πρωταθλητής που θα ανταγωνιστεί την Κίνα.

  Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να εισηγηθεί "μεγαλύτερη ευελιξία" και "να λάβει υπόψιν τον ανταγωνισμό σε παγκόσμιο επίπεδο" όταν αναλύει τις συγχωνεύσεις, σύμφωνα με κοινή θέση που δημοσίευσαν οι τρεις κυβερνήσεις την Πέμπτη.

  Ανησυχία τους είναι ότι οι κανόνες της ΕΕ που έχουν στόχο να διατηρήσουν τον ανταγωνισμό μεταξύ των επιχειρήσεων, έρχονται σε σύγκρουση με την ανάγκη οι ευρωπαϊκές εταιρείες να αναπτυχθούν διεθνώς και να ανταγωνιστούν τις κινεζικές επιχειρήσεις που ενδεχομένως λαμβάνουν κρατική βοήθεια για να επεκτείνουν τη δραστηριότητά τους.

  Το Παρίσι επιδιώκει να περιορίσει την εξουσία της Κομισιόν ως ανεξάρτητου διαιτητή και να δώσει στους ηγέτες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου περισσότερες εξουσίες να παρεμβαίνουν. Το έγγραφο των τριών κυβερνήσεων δεν φτάνει μέχρι το σημείο να προτείνει τη χορήγηση δικαιώματος βέτο στο Συμβούλιο αλλά επισημαίνει ότι θα πρέπει να εμπλέκεται περισσότερο στην πολιτική των συγχωνεύσεων.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων