Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 04-Ιουλ-2019 13:28

  Τάνκερ που μετέφερε πετρέλαιο στη Συρία κρατείται στο Γιβραλτάρ

  Τάνκερ που μετέφερε πετρέλαιο στη Συρία κρατείται στο Γιβραλτάρ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Όπως αποκάλυψε το Γιβραλτάρ, το πρωί της Πέμπτης, μπήκε "στοπ" στη διαδρομή ενός πετρελαιοφόρου που κατευθυνόταν στη Συρία. Μέλη του Βασιλικού Ναυτικού της Βρετανίας, έκαναν απόβαση σε πετρελαιοφόρο που θεωρείται ότι παραβιάζει τις κυρώσεις της ΕΕ, δήλωσε η κυβέρνηση του Γιβραλτάρ.

  Οι αρχές δήλωσαν ότι υπάρχει λόγος να πιστεύουν πως το πλοίο, που ονομάζεται Grace 1, μεταφέρει αργό πετρέλαιο στο διυλιστήριο Baniyas στη Συρία.Το διυλιστήριο υπόκειται σε κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Συρίας, δήλωσε ο επικεφαλής της κυβέρνησης, σύμφωνα με όσα αναφέρει το BBC.

  Μια ομάδα περίπου 20 ανδρών των ειδικών δυνάμεων, πέταξαν από τη Βρετανία στο Γιβραλτάρ για να βοηθήσουν στην κατάσχεση του δεξαμενόπλοιου, κατόπιν αιτήματος της κυβέρνησης του Γιβραλτάρ.

  Το διυλιστήριο του Baniyas, στο Μεσογειακό λιμάνι- πόλη της Tartous της Συρίας, είναι θυγατρική της Γενικής Εταιρείας Διύλισης και Διανομής Πετρελαιοειδών, τμήμα του υπουργείου πετρελαίου της Συρίας.

  Το διυλιστήριο έχει υποβληθεί σε κυρώσεις της ΕΕ από το 2014.

  Τα δεδομένα χαρτογράφησης του Refinitiv Eikon δείχνουν ότι η Grace 1 διέσχισε μια μακρύτερη διαδρομή γύρω από τη νότια άκρη της Αφρικής αντί μέσω του καναλιού Suez της Αιγύπτου.

  Το δεξαμενόπλοιο τεκμηριώνεται πως φόρτωσε πετρέλαιο στο Ιράκ τον Δεκέμβριο, αν και το ιρακινό λιμάνι δεν το κατέγραψε και το σύστημα εντοπισμού του ήταν απενεργοποιημένο. Το δεξαμενόπλοιο επανεμφανίστηκε στη συνέχεια σε χάρτες παρακολούθησης κοντά στο λιμάνι του Ιράν Bandar Assaluyeh, πλήρως φορτωμένο, αναφέρει το Reuters.

  Το δεξαμενόπλοιο είναι υπό σημαία Παναμά έχει χωρητικότητα 300,000 τόνων και το διαχειρίζεται η εταιρία IShips Management Pte Ltd. που εδρεύει στη Σιγκαπούρη.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ