Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 02-Ιουλ-2019 20:33

  Mester (Fed): Πολύ νωρίς για κάποια απόφαση στα επιτόκια

  Mester (Fed): Πολύ νωρίς για κάποια απόφαση στα επιτόκια
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η πρόεδρος της Cleveland Fed, Loretta Mester δήλωσε σήμερα ότι είναι ανοιχτή σε μία μείωση των αμερικανικών επιτοκίων εάν επιδεινωθούν οι οικονομικές προοπτικές.

  "Πιστεύω ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς για να καταλήξουμε σε ένα συμπέρασμα [για τα επιτόκια] και θα προτιμούσα να συγκεντρώσω περισσότερες πληροφορίες πριν εξετάσω κάποια αλλαγή στην κατεύθυνση της νομισματικής πολιτικής", επισήμανε η Mester σε ομιλία της στο Λονδίνο.

  "Αν δω σε μερικές εβδομάδες μια αδύναμη έκθεση για την απασχόληση, περαιτέρω υποχώρηση της μεταποιητικής δραστηριότητας, στοιχεία που να δείχνουν αποδυνάμωση των επιχειρηματικών επενδύσεων και της κατανάλωσης και αδύναμες μετρήσεις για τις πληθωριστικές προσδοκίες, θα το θεωρούσα ένδειξη ότι το βασικό σενάριο μετατοπίζεται στην υπόθεση για αδύναμη ανάπτυξη", ανέφερε.

  Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, "το επιτόκιο μας θα μπορούσε να χρειαστεί να κινηθεί καθοδικά προκειμένου να διατηρηθεί η επέκταση [της οικονομίας] και για να διασφαλιστεί ότι επιτυγχάνεται ο μακροπρόθεσμος στόχος της μέγιστης απασχόλησης και της σταθερότητας των τιμών".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων