Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 02-Ιουλ-2019 18:01

  Ρουμπινί: Ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνα φέρνει παγκόσμια ύφεση

  Ρουμπινί: Ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνα φέρνει παγκόσμια ύφεση
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο ανταγωνισμός μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας θα μπορούσε να είναι τόσο επιβλαβής ώστε να αρχίσει να επιβραδύνει την παγκόσμια οικονομία και τελικά να προκαλέσει ύφεση, σύμφωνα με τον Nouriel Roubini, οικονομολόγο που αποκάλυψε τη φούσκα στην αγορά κατοικιών.

  "Οι συνέπειες αυτού του εμπορικού και τεχνολογικού πολέμου και του ψυχρού πολέμου είναι η αρχή της απο-παγκοσμιοποίησης... και η αποδόμηση της παγκόσμιας οικονομίας. Θα πρέπει να δημιουργήσουμε ξανά την παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού τεχνολογίας. Και τελικά μέχρι το επόμενο έτος, αν αυτό κλιμακωθεί, θα δημιουργηθεί παγκόσμια ύφεση", δήλωσε ο επικεφαλής της Roubini Macro Associates σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg την Τρίτη.

  Οι ΗΠΑ και η Κίνα έφτασαν πρόσφατα σε ανακωχή στον εμπορικό τους πόλεμο, αφού πρώτα οι δύο χώρες επέβαλαν δασμούς αξίας δισ. δολαρίων στα προϊόντα μεταξύ τους. Ωστόσο, ο Roubini δεν αναμένει οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη να έρθουν σε μακροπρόθεσμη συμφωνία σύντομα.

  "Η βασική μου υπόθεση είναι ... ότι ο εμπορικός και τεχνολογικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας θα επιδεινωθεί. Η μεταποίηση βρίσκεται ήδη σε ύφεση παγκοσμίως. Επηρεάζει τις υπηρεσίες... Ο κλάδος της τεχνολογίας βρίσκεται σε επιβράδυνση", δήλωσε.

  Ο Nouriel Roubini, ο οποίος συχνά αναφέρεται ως "Δρ. Doom" λόγω του ότι έχει συχνά συνδεθεί με αρνητικές προβλέψεις για την παγκόσμια οικονομία, είπε ότι έχουν ήδη υπάρξει σημάδια παγκόσμιας ύφεσης.

  "H κατάρρευση των κεφαλαιουχικών δαπανών είχε ήδη προβλεφθεί. Και όταν οι κεφαλαιουχικές δαπάνες μειώνονται, τότε η βιομηχανική παραγωγή μειώνεται και η απασχόληση μειώνεται και αυτά αποτελούν την αρχή μιας παγκόσμιας ύφεσης που ξεκινά από την τεχνολογία, από τη μεταποίηση, από τη βιομηχανία και στη συνέχεια από τις υπηρεσίες", δήλωσε.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων