Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 02-Ιουλ-2019 09:07

  Αυστραλία: Στο 1% μείωσε τα επιτόκια η κεντρική τράπεζα

  Αυστραλία: Στο 1% μείωσε τα επιτόκια η κεντρική τράπεζα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας μείωσε τα επιτόκια για δεύτερη φορά στο τελευταίο δίμηνο, σε μια προσπάθεια να τονώσει την πλούσια σε φυσικούς πόρους οικονομία ενάντια σε ένα όλο και πιο δυσοίωνο outlook παγκοσμίως και για να ενισχύσει τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

  Η Reserve Bank of Australia μείωσε το επιτόκιό της στο ιστορικό χαμηλό του 1% από το 1,25%, με τους φορείς χάραξης πολιτικής να αναδεικνύουν την εμπορική διαφωνία μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ, που απειλεί να επηρεάσει τις εξαγωγές παγκοσμίως.

  Η μείωση των επιτοκίων έρχεται καθώς οι ομόλογοι της RBA παγκοσμίως έχουν στραφεί σε πιο ήπιες πολιτικές εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών για την επιβράδυνση της ανάπτυξης παγκοσμίως και την προοπτική ότι η εμπορική διαφωνία θα διαρκέσει κάποιο διάστημα.

  Σε ανακοίνωση, ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας, Philip Lowe, αναφέρει πως η αβεβαιότητα που προκαλείται από τις εμπορικές και τεχνολογικές διαφωνίες επηρεάζει τις επενδύσεις και σημαίνει ότι οι κίνδυνοι για την παγκόσμια οικονομία είναι υπαρκτοί.
   

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ