Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 18-Ιουν-2019 13:24

  Ντράγκι (ΕΚΤ): Θα χαλαρώσει ξανά την πολιτική αν ο πληθωρισμός δεν αυξηθεί

  Ντράγκι (ΕΚΤ): Θα χαλαρώσει ξανά την πολιτική αν ο πληθωρισμός δεν αυξηθεί
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα χαλαρώσει ξανά τη νομισματική πολιτική εάν ο πληθωρισμός δεν αυξηθεί κοντά στον στόχο, τόνισε ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, ενισχύοντας τις προσδοκίες για περαιτέρω μέτρα τόνωσης στις επόμενες εβδομάδες.

  Η ΕΚΤ ανακοινώνει χαμηλότερα στοιχεία του στόχου του 2% για τον πληθωρισμό από το 2013, και μια επιβράδυνση της ανάπτυξης λόγω του εμπορικού πολέμου παγκοσμίως, έχει αυξήσει τον κίνδυνο η αύξηση των τιμών να υποχωρήσει περαιτέρω.

  "Ελλείψει βελτίωσης, σε σημείο που απειλείται η βιώσιμη επιστροφή του πληθωρισμού στον στόχο μας, θα απαιτηθεί περαιτέρω πακέτο μέτρων τόνωσης", ανέφερε ο Ντράγκι μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο της ΕΚΤ στην Πορτογαλία.

  Δήλωσε πως η ΕΚΤ θα μπορούσε να μειώσει τα επιτόκια, να προσαρμόσει τις εκτιμήσεις της, να προσφέρει μέτρα άμβλυνσης για να αντιμετωπίσει τις ανεπιθύμητες παρενέργειες των αρνητικών επιτοκίων, και επίσης ότι είχε σημαντικό περιθώριο για περαιτέρω αγορές assets.

  Τα σχόλια, τα οποία οι αγορές τα εξέλαβαν ως απροσδόκητα ήπια, έστειλαν το ευρώ χαμηλότερα έναντι του δολαρίου, ενώ τα χρηματιστήρια ανέκαμψαν από τις αρχικές απώλειες.

  "Θα χρησιμοποιήσουμε κάθε ευελιξία που μας δίνει η εντολή μας για να πετύχουμε τον στόχο μας –και θα το κάνουμε και πάλι για να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις για τη σταθερότητα των τιμών στο μέλλον", ανέφερε ο Ντράγκι.

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων