Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 15-Ιουν-2019 11:42

  Ο λόγος στη δικαιοσύνη για τον serial killer της Κύπρου

  Ο λόγος στη δικαιοσύνη για τον serial killer της Κύπρου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Για ακόμα 8 μέρες ανανεώθηκε χθες το διάταγμα κράτησης της 35χρονου Νίκου Μεταξά, ο οποίος πιθανότατα στα τέλη της άλλης εβδομάδας θα παραπεμφθεί σε δίκη στο Κακουργιοδικείο με την απαγγελία κατηγοριών για 7 φόνους, έναν βιασμό και άλλα αδικήματα, όπως η προσπάθεια καταστροφής τεκμηρίων και η παρεμπόδιση της αστυνομικής έρευνας.

  Χθες οδηγήθηκε στο δικαστήριο συνοδευόμενος από οπλισμένους αστυνομικούς και φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο, και όπως και στις προηγούμενες περιπτώσεις περιορίστηκε σε μονολεκτικές απαντήσεις στα ερωτήματα του δικαστηρίου. Όταν ερωτήθηκε εάν έχει ένσταση στην κράτησή του απάντηση κοφτά: "όχι".

  Όση ώρα ο επικεφαλής των ανακριτών, Ι. Γιωρκάτζης ανέφερε στο δικαστήριο τις λεπτομέρειες των εγκλημάτων που έχει παραδεχθεί ο Νίκος Μεταξάς, αυτός στεκόταν ανέκφραστος και ψυχρός χωρίς να δείχνει κάποια ενόχληση, από το κουβάρι της φρίκης που δημιούργησε.

  Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί 780 καταθέσεις και αναμένεται να ληφθούν ακόμη 76. Επίσης έχουν γίνει έρευνες σε σκηνές και αναγνωρίσεις αντικειμένων που σχετίζονται με την υπόθεση. Παράλληλα συνεχίζονται οι έλεγχοι στα ηλεκτρονικά και τηλεπικοινωνιακά δεδομένα.

  Απομένει ακόμα η ταυτοποίηση της σορού της Σιέρα αλλά και η αποκάλυψη των αιτιών θανάτου δύο θυμάτων.

  Έκθεση για έρευνες

  Εν τω μεταξύ ο διευθυντής της Πυροσβεστικής Μάρκος Τράγκολας σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ανέφερε πως λειτούργησε μια "καλοκουρδισμένη μηχανή" κατά τις έρευνες στο μεταλλείο Μιτσερού, την Κόκκινη Λίμνη και τη Λίμνη Μεμί με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε στην ανεύρεση όλων των σορών γυναικών και κοριτσιών που δολοφονήθηκαν. Ο Μ. Τράγκολας, ο οποίος αφυπηρετεί από την Πυροσβεστική την 1η Αυγούστου, είπε πως ως συντονιστής των ερευνών για την ανεύρεση των σορών, θα ετοιμάσει έκθεση για τα γεγονότα και τις συνθήκες που αφορούν τις έρευνες, την οποία θα υποβάλει στον αρχηγό Αστυνομίας, και η οποία θα συμπεριληφθεί ως κατάθεση στον φάκελο της υπόθεσης. Ο διευθυντής της Πυροσβεστικής αναφέρθηκε στη συνεργασία με την ιδιωτική εταιρεία που συμμετείχε στις έρευνες αλλά και στην ψυχολογική στήριξη της οποίας έτυχαν και θα τύχουν οι άνθρωποι που πήραν μέρος σε αυτή την επιχείρηση που διήρκεσε δύο μήνες. Ο κ. Τράγκολας είπε ακόμη πως στον προϋπολογισμό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για το 2020 ζητείται η αγορά μιας ρομποτικής κάμερας προηγμένης τεχνολογίας όπως αυτήν που έχει η ιδιωτική εταιρεία.

  Πηγή: politis.com.cy

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ