Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 14-Ιουν-2019 23:47

  Fitch: Επιβεβαίωση του AA της Γαλλίας, με σταθερό το outlook

  Fitch: Επιβεβαίωση του AA της Γαλλίας, με σταθερό το outlook
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στην επιβεβαίωση της αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας της Γαλλίας σε AA, με σταθερό το outlook, προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Fitch.

  Η αξιολόγηση, σύμφωνα με τον οίκο, αντανακλά μια μεγάλη, πλούσια και διαφοροποιημένη οικονομία, ισχυρούς και αποτελεσματικούς  πολιτικούς και κοινωνικούς θεσμούς και ένα ιστορικό μακροοικονομικής σταθερότητας. Αντανακλά επίσης μια ισχυρή χρηματοοικονομική ευελιξία, που ενισχύεται από τις σταθερά "χαλαρή" νομισματική πολιτική στην Ευρωζώνη. Ωστόσο, τα δημόσια οικονομικά, και ιδιαίτερα το υψηλό επίπεδο δημόσιου χρέους, είναι αδυναμίες που αντανακλώνται επίσης στην βαθμίδα ΑΑ.

  Οι κοινωνικές εντάσεις, που εκδηλώνονται κυρίως μέσα από το κίνημα των "Κίτρινων Γιλέκων" σε ολόκληρη τη χώρα, έχουν χαλαρώσει από την τελευταία αξιολόγηση, τον Ιανουάριο του 2019, εξαιτίας - μεταξύ άλλων - και της ευρείας πολιτικής αντίδρασης της κυβέρνησης, τονίζει η Fitch. Ο πρόεδρος Μακρόν, σημειώνει, διεξήγαγε δημόσια διαβούλευση για πολιτικά και οικονομικά ζητήματα και η κυβέρνηση ανακοίνωσε δύο γύρους μέτρων δημοσιονομικής χαλάρωσης.

  Οι βραχυπρόθεσμες δημοσιονομικές και μακροοικονομικές εξελίξεις ήταν σε γενικές γραμμές θετικές από την τελευταία αξιολόγηση, ιδιαίτερα σε σύγκριση με τη γενική οικονομική "αδυναμία" του τελευταίου διαστήματος στην Ευρωζώνη. Το έλλειμμα του προϋπολογισμού, σύμφωνα με το τελευταίο δελτίο στοιχείων, μειώθηκε στο 2,5% του ΑΕΠ το 2018. Πρόκειται για το χαμηλότερο έλλειμμα της τελευταίας δεκαετίας, κατά 0,3% μικρότερο σε σχέση με εκείνο που υπολογιζόταν στην τελευταία αξιολόγηση της Fitch.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ