Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 14-Ιουν-2019 23:31

  DBRS: Επιβεβαίωσε το AAA του Ηνωμένου Βασιλείου, με σταθερό το trend

  DBRS: Επιβεβαίωσε το AAA του Ηνωμένου Βασιλείου, με σταθερό το trend
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η DBRS διατήρησε την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας του Ηνωμένου Βασιλείου σε AAA, με το trend σταθερό.

  Σύμφωνα με τον καναδικό οίκο αξιολόγησης, το Brexit εξακολουθεί να είναι το κυρίαρχο στοιχείο που καθορίζει τις πολιτικο-οικονομικές εξελίξεις στο ΗΒ. Οι κίνδυνοι που απορρέουν από το Brexit παραμένουν σημαντικοί, ακόμη και τρία χρόνια μετά το δημοψήφισμα του 2016, ενώ η "ορατότητα" γύρω από τις μελλοντικές σχέσεις του Ηνωμένου Βασιλείου με την ΕΕ παραμένει περιορισμένη.

  Ενώ μια σαφής πλειοψηφία στο κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου έχει εκφράσει την αντίθεσή της σε ένα "ασύντακτο" Brexit, η παραίτηση της Theresa May και η εκλογική διαδικασία για τον διάδοχό της εντός του Συντηρητικού Κόμματος δυναμώνει τη ρητορική γύρω από ένα σενάριο μη συμφωνίας και κατ' επέκταση μια τέτοια πιθανότητα. Ωστόσο, η DBRS παραμένει σταθερή στην άποψη ότι η πιθανότητα αυτή δεν είναι μεγάλη.

  Το AAA του ΗΒ αντικατοπτρίζει το μέγεθος και την ανθεκτικότητα της βρετανικής οικονομίας και τις δυνατότητες απορρόφησης σοκ που δίνει η νομισματική πολιτική της χώρας. Το ΥΠΟΙΚ του ΗΒ και η κεντρική τράπεζα της χώρας (BoE) επιβλέπουν ένα από τα κύρια νομίσματα διεθνών συναλλαγών και αποθεμάτων, σημειώνει η DBRS, συμπληρώνοντας ότι αυτό διευκολύνει το χαμηλό κόστος δανεισμού σε τοπικό νόμισμα, ακόμη και κατά τις περιόδους αποφυγής κινδύνου από πλευράς των επενδυτών.

  Η μέση ωρίμανση του δημόσιου χρέους της Μεγάλης Βρετανίας σε περίπου 15 χρόνια είναι η μακρύτερη μέση διάρκεια ωρίμασνης μεταξύ των χωρών του G7. Ο καναδικός οίκος δεν αναμένει να αλλάξουν τα βασικά χαρακτηριστικά αξιολόγησης όσον αφορά τη χώρα, ανεξαρτήτως του πώς θα εξελιχθεί το Brexit. Οι θετικοί παράγοντες περιλαμβάνουν την ανεξαρτησία της κεντρικής τράπεζας, τη χρηστή εποπτεία του χρηματοπιστωτικού συστήματος και τους θεσμοθετημένους αυστηρούς δημοσιονομικούς κανόνες.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων