Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 14-Ιουν-2019 23:02

  Τόμσεν: Η Ευρωζώνη συνεχίζει να είναι ευάλωτη σε "κραδασμούς" κρατικών κρίσεων χρέους

  Τόμσεν: Η Ευρωζώνη συνεχίζει να είναι ευάλωτη σε "κραδασμούς" κρατικών κρίσεων χρέους
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Ευρωζώνη εξακολουθεί να κινδυνεύει να πληγεί από κραδασμούς που οφείλονται σε κρίσεις χρέους, ανέφερε την Παρασκευή ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Πόουλ Τόμσεν.

  "Ο κίνδυνος για τη σταθερότητα της ζώνης του ευρώ που οφείλεται σε κραδασμούς σε συγκεκριμένες χώρες, οι κίνδυνοι που εκδηλώθηκαν τόσο βίαια στην κρίση της Ευρωζώνης παραμένουν πολύ σοβαροί", δήλωσε ο αξιωματούχος του ΔΝΤ σε ομιλία του στο London School of Economics.

  Πρόσθεσε ότι ορισμένες χώρες που εξακολουθούν να "παλεύουν" με χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και υψηλή διαρθρωτική ανεργία εξαιτίας της έλλειψης μεταρρυθμίσεων δεν επωφελήθηκαν επαρκώς από αρκετά χρόνια σχετικά ισχυρής ανάπτυξης για να μειώσουν το χρέος τους.

  "Σε ορισμένες περιπτώσεις, η δημοσιονομική πολιτική τα τελευταία δύο χρόνια ήταν πραγματικά προκυκλική", ανέφερε ο Τόμσεν

  "Ως εκ τούτου, οι χώρες αυτές έχουν ακόμη λιγότερο δημοσιονομικό χώρο για να αντιμετωπίσει πιθανά σοκ που έχουν ειδικά χαρακτηριστικά για κάθε χώρα, μεγαλώνοντας έτσι τον κίνδυνο στο μέλλον για ένα σοκ που θα τις ωθήσει σε προκυκλική σύσφιγξη", κατέληξε.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ