Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 12-Ιουν-2019 13:21

  Ντράγκι: Το ευρώ έχει βοηθήσει να βελτιωθεί η ποιότητα των θεσμών

  Ντράγκι: Το ευρώ έχει βοηθήσει να βελτιωθεί η ποιότητα των θεσμών
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι δήλωσε σήμερα ότι η συμμετοχή στην Ευρωζώνη έχει βελτιώσει την ποιότητα των θεσμών στις χώρες που χρησιμοποιούν το κοινό νόμισμα.

  Μιλώντας σε συνέδριο στη Φρανκφούρτη, ο επικεφαλής της ΕΚΤ σημείωσε παράλληλα ότι η βασική πρόκληση στην περιοχή είναι η επίτευξη πιο ισορροπημένης ανάπτυξης. Αυτό "μπορεί να επιτευχθεί εάν οι εγχώριοι θεσμοί και η διακυβέρνηση βελτιωθούν", ανέφερε.

  "Οι χώρες εκείνες που συμμετέχουν στην Ευρωζώνη συνεχίζουν να καταγράφουν βελτίωση της θεσμικής ποιότητας, εν μέρει λόγω της διαδικασίας προσχώρησης", ανέφερε, προσθέτοντας ότι στις άλλες χώρες της Ε.Ε. οι προσπάθειες να βελτιωθεί η θεσμική ποιότητα έχουν οδηγήσει σε μικτά αποτελέσματα.

  Ο πρόεδρος της ΕΚΤ ανέφερε εξάλλου ότι το κατά κεφαλήν ΑΕΠ μεταξύ των νέων μελών της Ε.Ε. έχει ήδη φτάσει το 70% του ευρωπαϊκού μέσου όρου, προσθέτοντας ότι οι χώρες που υιοθέτησαν το ευρώ "αναπτύχθηκαν ακόμα περισσότερο, φτάνοντας σχεδόν το 80% του μέσου όρου της Ε.Ε."

  Με φόντο την κλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων τους τελευταίους μήνες σε παγκόσμιο επίπεδο ο Μάριο Ντράγκι προειδοποίησε ότι ορισμένες χώρες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης έχουν γίνει δυσανάλογα ευάλωτες σε πιθανές διεθνείς αναταράξεις, όπως οι δασμοί στα αυτοκίνητα που φτάνουν σχεδόν το 30% των εξαγωγών του βιομηχανικού κλάδου.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων