Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 10-Ιουν-2019 12:03

  Συρρικνώθηκε η βρετανική οικονομία τον Απρίλιο

  Συρρικνώθηκε η βρετανική οικονομία τον Απρίλιο
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η βρετανική οικονομία συρρικνώθηκε κατακόρυφα τον Απρίλιο μετά από την μεγαλύτερη πτώση της παραγωγής αυτοκινήτου που καταγράφηκε για όσο διάστημα κρατείται ιστορικό, καθώς οι επιχειρήσεις μεταποίησης δεν ήταν σε θέση να αντιστρέψουν τη διακοπή δραστηριοτήτων που προγραμματίζονται για όταν η Βρετανία εγκαταλείψει την ΕΕ.

  Στις αρχές του 2019, πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες είχαν ανακοινώσει προσωρινό shutdown στη Βρετανία για τον Απρίλιο, εν αναμονή της διακοπής του εμπορίου κατά την περίοδο που η Βρετανία επρόκειτο να αποχωρήσει από την ΕΕ, στις 29 Μαρτίου.

  Η βρετανική οικονομία συνολικά συρρικνώθηκε 0,4% τον Απρίλιο μετά από την πτώση 0,1% τον Μάρτιο, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία ONS.

  Πρόκειται για μεγαλύτερη πτώση από ό,τι είχαν προβλέψει πολλοί οικονομολόγοι. Η ανάπτυξη στο τρίμηνο μέχρι τον Απρίλιο επιβραδύνθηκε στο 0,3% από το 0,5% στο α΄ τρίμηνο του 2019, επίσης πιο βαθιά συρρίκνωση από ό,τι ανάμεναν οι περισσότεροι οικονομολόγοι.

  Τα στοιχεία δηλώνουν ότι η οικονομία επιβραδύνεται μετά από την τόνωση στο α΄ τρίμηνο λόγω των επιχειρήσεων που αύξαναν τα αποθέματά τους για το Brexit, που δεν ήρθε ποτέ.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων