Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 30-Μαϊ-2019 20:06

  Συνεργασία Convert Group και IQVIA Ισπανίας στα online φαρμακεία

  Συνεργασία Convert Group και IQVIA Ισπανίας στα online φαρμακεία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Convert Group ανακοίνωσε τη στρατηγική της συνεργασία με την IQVIA Ισπανίας, για την είσοδό της στην ισπανική αγορά.
   
  Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Convert Group μετά από οκτώ μήνες προετοιμασίας, λανσάρει σήμερα το eRetail Audit στον κλάδο των online φαρμακείων στην Ισπανία σε συνεργασία με την ισπανική εταιρεία ερευνών και ανάλυσης ιατροφαρμακευτικών δεδομένων, IQVIA.
   
  Ο κλάδος των online φαρμακείων στην Ισπανία έχει, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, πολλά κοινά χαρακτηριστικά με τον αντίστοιχο στην Ελλάδα, αφού παρατηρείται αντίστoιχος κατακερματισμός φυσικών και online φαρμακείων καθώς και η απουσία οργανωμένων αλυσίδων.

  Πιο συγκεκριμένα, και σύμφωνα με τα στοιχεία του eRetail Audit, o κλάδος των οnline φαρμακείων στην ισπανική αγορά κατέγραψε πωλήσεις 130 εκατ. ευρώ για το 2018 (είναι δηλαδή κατά 10 εκατ. ευρώ μικρότερος από τον αντίστοιχο της Ελλάδας), όμως ο ρυθμός ανάπτυξης που κατέγραψε το 2018 ήταν 65%, δηλαδή τριπλάσιος σε σχέση με τα online φαρμακεία της Ελλάδας.
   
  Στο δείγμα του eRetail Audit έχουν ήδη εισαχθεί 42 ισπανικά online φαρμακεία αξιοποιώντας τα πολύτιμα στοιχεία της πλατφόρμας για την online στρατηγική τους. Για την καλύτερη ανάλυση και κατανόηση της ισπανικής αγοράς, στα γραφεία της Convert Group στην Αθήνα βρίσκεται εξειδικευμένη ομάδα από ισπανόφωνους αναλυτές.
   
  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ