Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 29-Μαϊ-2019 17:47

  Ρωσία: Κίνδυνος να συνεχιστεί η μείωση των πραγματικών εισοδημάτων το 2019

  Ρωσία: Κίνδυνος να συνεχιστεί η μείωση των πραγματικών εισοδημάτων το 2019
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η αύξηση των πραγματικών εισοδημάτων των Ρώσων ενδέχεται να κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα με βάση τα οικονομικά αποτελέσματα του 2019, δήλωσε ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Αλεξέι Κουντρίν.
   
  "Το πρώτο τρίμηνο είχε αρνητικό πρόσημο και αυτό δεν μπόρεσε κανείς να το προβλέψει, δεν αναμενόταν, γι' αυτόν τον λόγο οι γενικοί δείκτες του έτους με βάση τους οποίους είχε σχεδιαστεί η αύξηση των πραγματικών εισοδημάτων κατά 1%, μπορεί να είναι μηδενικοί ή με αρνητικό πρόσημο", δήλωσε ο Κουντρίν.
   
  Ο Κουντρίν ανέφερε ότι προϋπόθεση για την αύξηση των εισοδημάτων του κόσμου είναι η οικονομική ανάπτυξη, η οποία αυτή τη στιγμή είναι ασταθής. "Ελπίζω ότι εφέτος θα αποφύγουμε μια τεχνητή ύφεση, αλλά παρ’ όλα αυτά οι δείκτες θα είναι χαμηλοί. Αυτό δυστυχώς συνιστά και την προϋπόθεση των χαμηλών ρυθμών αύξησης των πραγματικών εισοδημάτων. Όσο δεν δίνουμε ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη, διαρκώς τα ζητήματα που σχετίζονται με τα πραγματικά εισοδήματα θα βρίσκονται στην ζώνη κινδύνου", επεσήμανε ο Κουντρίν
   
  Νωρίτερα, με βάση τα στοιχεία του Ελεγκτικού Συνεδρίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας είχε ανακοινωθεί ότι τα πραγματικά εισοδήματα στο πρώτο τρίμηνο του 2019 σε σχέση με τον αντίστοιχο τρίμηνο του 2018, μειώθηκαν κατά 2,3%. Το Ελεγκτικό συνέδριο επισημαίνει ότι υπάρχουν κίνδυνοι να συνεχιστεί η πτώση των πραγματικών εισοδημάτων το 2019 εξαιτίας του ότι η κυβέρνηση δεν έχει μια επιδοματική κοινωνική πολιτική στήριξης των πολιτών.
   
  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Διαβάστε το ΚΕΦΑΛΑΙΟ
  και ηλεκτρονικά στο

  ReadPoint
  Κυκλοφορεί εκτάκτως
  Παρασκευή 5-Ιουν-2020