Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 28-Μαϊ-2019 12:19

  Γερμανία: Υποχωρεί το καταναλωτικό κλίμα τον Ιούνιο

  Γερμανία: Υποχωρεί το καταναλωτικό κλίμα τον Ιούνιο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το γερμανικό καταναλωτικό κλίμα αναμένεται να υποχωρήσει τον Ιούνιο, λόγω της επιδείνωσης των οικονομικών προσδοκιών, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών για την αγορά, GfK.

  Ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος της GfK, αναμένεται να υποχωρήσει στις 10,1 μονάδες τον Ιούνιο από την πτωτική αναθεωρημένη μέτρηση των 10,2 μονάδων το Μάιο.

  Οικονομολόγοι ανέμεναν 10,4 μονάδες, ενώ και οι αρχικές εκτιμήσεις για το Μάιο διαμορφωνόταν στις 10,4 μονάδες.

  "Η επιβράδυνση της οικονομίας παγκοσμίως, οι ατελείωτες συζητήσεις για το Brexit, και ο κίνδυνος μιας κλιμάκωσης της εμπορικής σύγκρουσης με τις ΗΠΑ έχουν επίσης βάλει φρένο στις οικονομικές προοπτικές των καταναλωτών", τόνισε η GfK.

  Η υποχώρηση των οικονομικών προσδοκιών συνεχίστηκε τον Μάιο αλλά έχει επιβραδύνει σημαντικά την ταχύτητά της. Ο υποδείκτης προσδοκιών διαμορφώθηκε στις 1,7 μονάδες, χαμηλότερα από τις 3 μονάδες τον Απρίλιο.

  Οι προσδοκίες για τα εισοδήματα των καταναλωτών διαμορφώθηκαν υψηλότερα, στις 57,7 μονάδες το Μάιο, έναντι των 56,8 μονάδων τον Απρίλιο, ενώ η τάση για αγορές, η οποία δείχνει τις προθέσεις των καταναλωτών για μεγάλες αγορές, υποχώρησε στις 50,5 μονάδες από τις 53,1 μονάδες.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ