Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 26-Μαϊ-2019 23:40

  Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για συγχώνευση Renault - Fiat Chrysler

  Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για συγχώνευση Renault - Fiat Chrysler
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Renault SA και η Fiat Chrysler Automobiles NV έχουν συζητήσει την πιθανότητα μιας συγχώνευσης καθώς εξετάζουν επιλογές για τον συνδυασμό των δραστηριοτήτων τους, μεταδίδουν ξένα πρακτορεία επικαλούμενα πηγές με γνώση της υπόθεσης.

  Οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών είναι σε προχωρημένο επίπεδο και περιλαμβάνουν ένα ευρύ πλαίσιο πιθανών αποτελεσμάτων, αναφέρουν οι πηγές.

  Οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες αναμένεται να ανακοινώσουν τη Δευτέρα μια συμφωνία συνεργασίας σε περιοχές που περιλαμβάνουν την τεχνολογία ηλεκτρικών οχημάτων, τις κατασκευαστικές πλατφόρμες και τη διασυνδεσιμότητα, αναφέρουν οι πηγές.

  Οι δύο εταιρείες θα μπορούσαν επίσης να ανακοινώσουν ότι μελετούν μια συγχώνευση μεταξύ ίσων, αναφέρουν οι πηγές. Μία άλλη επιλογή υπό συζήτηση είναι η Fiat Chrysler και η Renault να ανταλλάξουν μετοχές στο πλαίσιο μιας αρχικής συμφωνίας που θα ανοίγει το δρόμο για μια συγχώνευση σε μεταγενέστερο στάδιο, αναφέρουν οι πηγές.

  Ο πρόεδρος της Renault, Jean-Dominique Senard συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας, Bruno Le Maire την Παρασκευή και παρουσίασε το σχέδιο συγχώνευσης, αναφέρει μία πηγή. Η γαλλική κυβέρνηση, που κατέχει το 15% της Renault, δεν είναι αντίθετη σε μια συγχώνευση, αναφέρει η ίδια πηγή.

  Η Renault έχει προγραμματίσει συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου τη Δευτέρα, αναφέρει ένα άλλο πρόσωπο με γνώση της υπόθεσης.

  Δεν υπάρχει καμία εγγύηση πάντως ότι οι δύο πλευρές θα καταλήξουν σε συμφωνία και οι πηγές αναφέρουν ότι οι συνομιλίες θα μπορούσαν να καταρρεύσουν.

  Η Renault και η Fiat Chrysler θεωρούνται εθνικά σύμβολα στις χώρες τους και συχνά, η εθνική περηφάνια έχει κρατήσει ανεξάρτητες τις ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες. Ωστόσο, με τη ζήτηση να επιβραδύνει, οι εταιρείες εξετάζουν με μεγαλύτερη προσοχή τα οφέλη σε παγκόσμια κλίμακα.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων