Συνεχης ενημερωση

Βουλευτές και υπουργοί καλούν την Τερέζα Mέι σε παραίτηση, η ίδια όμως απαντά ότι θα παραμείνει στη θέση της μέχρι να καταθέσει τη νέα συμφωνία της στη Βουλή. Στο μεταξύ προβλέπεται νίκη Φάρατζ στις ευρωεκλογές.
Παρά τις φωνές βουλευτών και υπουργών που την καλούν να παραιτηθεί τα επόμενα εικοσιτετράωρα, η Τερέζα Μέι απαντά ότι θα μείνει στην θέση της έως ότου καταθέσει την ανανεωμένη συμφωνία της στη Βουλή.
Μάταιος κόπος, όπως φαίνεται από τις αρνητικές αντιδράσεις μετά την ανακοίνωση των αλλαγών στην ανανεωμένη συμφωνία, στις οποίες, μεταξύ άλλων, συμπεριλαμβάνεται νέο δημοψήφισμα. Κάτι που προκάλεσε την οργή των φανατικών brexiter και σκεπτικισμό στους μέχρι πρόσφατα, συμμάχους της. Η αναφορά σε νέο δημοψήφισμα, προκάλεσε, επίσης, την παραίτηση, την Τετάρτη, ακόμα μιας υπουργού.
Η παράλυση της Κυβέρνησης και η επαπειλούμενη πανωλεθρία των Συντηρητικών στις Ευρωεκλογές, οδήγησαν τον επικεφαλής των βουλευτών των πίσω εδράνων να ζητήσει συνάντηση με την Πρωθυπουργό, σήμερα, στην οποία θα της ζητήσει να παραιτηθεί έως την Παρασκευή για το καλό του κόμματος που τελεί υπό διάλυση.
Φάρατζ, ο μόνιμος εφιάλτης των Συντηρητικών
Σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις, οι Συντηρητικοί θα τερματίσουν τέταρτοι ή ακόμα και πέμπτοι στις ευρωεκλογές, με μονοψήφιο νούμερο. Η προαναγγελλόμενη νίκη του νέου κόμματος Brexit UK του Νάιτζελ Φάρατζ, είναι ο καταλυτικός παράγοντας για τις ασφυκτικές πιέσεις και απειλές που δέχεται η κ. Μέι.
Ηγετικά στελέχη των Συντηρητικών θέλουν το γρηγορότερο δυνατόν έναν νέο ηγέτη και πρωθυπουργό, που θα επαναπατρίσει τους ψηφοφόρους που πέρασαν στην όχθη του Φάρατζ, του μόνιμου εφιάλτη των Τόρρηδων.
Δεν είναι, επομένως, διόλου παρακινδυνευμένη η πρόβλεψη ότι η πολιτική κρίση στην Μ. Βρετανία θα συνεχιστεί και στην μετά την Μέι περίοδο. Ο αντικαταστάτης της δεν θα έχει πολιτική νομιμοποίηση. Οι ψηφοφόροι επέλεξαν την Τερέζα Μέι για πρωθυπουργό κι ο θεσμός δεν είναι κληρονομικός. Επομένως, η μόνη λογική λύση για την εξομάλυνση της κατάστασης είναι οι νέες εθνικές εκλογές τις οποίες κυριολεκτικά τρέμουν οι Συντηρητικοί.
Mαρία Καστρισιανάκη, Λονδίνο
Πηγή: Deutsche Welle
-
00:54 Ιστορικό ρεκόρ συναίνεσης για την ψήφο των αποδήμων: Πέρασε με 288 "ναι"
-
00:52 *Με 288 "ναι" πέρασε η ψήφος των αποδήμων
-
00:49 *Εν αναμονή των αποτελεσμάτων για την ψήφο των αποδήμων- Ιστορικό ρεκόρ συναίνεσης
-
00:28 *Σε εξέλιξη η ψηφοφορία στη Βουλή για την ψήφο των αποδήμων
-
00:16 Ο Μπόρις Τζόνσον αποκρύπτει το πραγματικό κόστος του Brexit
-
00:05 Διαμεσολάβηση, μια νέα πραγματικότητα
-
00:04 Φοροαπόψεις 12/12/2019
-
00:03 Tρίπτυχο
-
00:03 Επανάσταση να ακούμε και ας είναι και βιομηχανική...
-
00:02 Γιατί ξορκίζουν το επόμενο κραχ...
-
Rebrain USSR ή Συριζαίοι με γραβάτα Νο 2...
-
Αλέκος Παπαδόπουλος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας;
-
Γιατί η Ελλάδα επαναφέρει στο προσκήνιο τον αγωγό East Med
-
Η μυστική αερομαχία στο Αιγαίο που αποκάλυψε ο υπουργός Άμυνας
-
Τι θα φέρει στο Χρηματιστήριο Αθηνών ο φόρος Σολτς επί της αγοράς μετοχών
-
ΠΟΜΙΔΑ: Δηλώσεις πραγματικών τετραγωνικών χωρίς πρόστιμα και αναδρομικά
-
Μηχανική: Οι κακοτεχνίες στη σήραγγα της Ειδομένης και η Πατρών-Πύργου
-
Θα φέρουμε και τον Αντετοκούνμπο...
-
Ξεκινά η κούρσα για την πώληση της Wind Ελλάς
-
Ηλεκτρονικές συναλλαγές, Airbnb και ακίνητα στη μάχη για τη διεύρυνση της φορολογική βάσης
-
Rebrain USSR ή Συριζαίοι με γραβάτα Νο 2... (81)
-
Η μυστική αερομαχία στο Αιγαίο που αποκάλυψε ο υπουργός Άμυνας (37)
-
Αλέκος Παπαδόπουλος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας; (36)
-
Γερμανία: Παντού πλέον αποδείξεις λόγω φοροδιαφυγής (30)
-
Γιατί ξορκίζουν το επόμενο κραχ... (19)
-
Γιατί η Ελλάδα επαναφέρει στο προσκήνιο τον αγωγό East Med (15)
-
Τσαβούσογλου: Θα μπλοκάρουμε κάθε έρευνα εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας (11)
-
Θα φέρουμε και τον Αντετοκούνμπο... (11)
-
Τι θα φέρει στο Χρηματιστήριο Αθηνών ο φόρος Σολτς επί της αγοράς μετοχών (10)
-
Ηλεκτρονικές συναλλαγές, Airbnb και ακίνητα στη μάχη για τη διεύρυνση της φορολογική βάσης (8)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
