Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 22-Μαϊ-2019 21:07

  Πρακτικά της Fed: Οι αξιωματούχοι αισθάνονται άνετα με τη στάση διατήρησης των επιτοκίων

  Πρακτικά της Fed: Οι αξιωματούχοι αισθάνονται άνετα με τη στάση διατήρησης των επιτοκίων
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Πολλοί αξιωματούχοι της Federal Reserve εκτίμησαν στην τελευταία συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής ότι το ήπιο "φρένο" στον πληθωρισμό θα αποδειχθεί προσωρινό, αν και πολλοί εξέφρασαν ανησυχίες για το τι θα μπορούσε να συμβεί εάν οι πιέσεις των τιμών συνέχιζαν να αψηφούν τις προσδοκίες παραμένοντας σε χαμηλότερα επίπεδα.

  Συνολικά, τα πρακτικά της συνεδρίασης που έλαβε χώρα στις 30 Απριλίου-2 Μαΐου έδειξαν ότι οι αξιωματούχοι αισθάνονται άνετα με την τωρινή τους στάση της μη μεταβολής των επιτοκίων.

  Οι αξιωματούχοι δεν αναφέρθηκαν στην προοπτική μιας μείωσης των επιτοκίων για να υπερασπιστούν την αξιοπιστία του στόχου της τράπεζας για τον πληθωρισμό στο 2% εάν οι πληθωριστικές πιέσεις παραμείνουν υποτονικές, σύμφωνα με τα πρακτικά.

  Παρολ' αυτά, πολλοί συμμετέχοντες σχολίασαν ότι "εάν ο πληθωρισμός δεν δείξει σημάδια ανόδου τα προσεχή τρίμηνα, υπάρχει κίνδυνος οι πληθωριστικές προσδοκίες να αγκυροβολήσουν σε επίπεδα κάτω από αυτά που είναι συνεπή με το στόχο του 2%", αποκαλύπτουν τα πρακτικά.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων