Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 20-Μαϊ-2019 13:28

  Γερμανία: Στάσιμη αναμένεται η οικονομία στο τρίμηνο, σύμφωνα με τη Bundesbank

  Γερμανία: Στάσιμη αναμένεται η οικονομία στο τρίμηνο, σύμφωνα με τη Bundesbank
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η οικονομία της Γερμανίας αναμένεται να μείνει στάσιμη στο τρέχον τρίμηνο καθώς ο μεγάλος μεταποιητικός τομέα της χώρας έχει να αντιμετωπίσει την μείωση της ζήτησης παγκοσμίως, σύμφωνα με τη γερμανική κεντρική τράπεζα.

  Οι απαισιόδοξες εκτιμήσεις για τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, έρχεται σε αντίθεση με τα σχετικά ισχυρά στοιχεία για την ανάπτυξη στο α΄ τρίμηνο που δημοσιεύθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, και που εμφάνισαν ανάπτυξη 0,4% στο τρίμηνο μέχρι τον Μάρτιο, κυρίως λόγω της ιδιωτικής κατανάλωσης και της ανάπτυξης του κατασκευαστικού κλάδου.

  Η BUndesbank προειδοποίησε σήμερα ωστόσο ότι η ανάκαμψη στο α΄ τρίμηνο αποδίδεται κυρίως σε έκτακτους παράγοντες που είναι πιθανό να μην επαναληφθούν.

  Σε αυτούς περιλαμβάνονται μέτρα στήριξης από την κυβέρνηση, μια προσωρινή ανάκαμψη στις αγορές αυτοκινήτου και μια θετική κατασκευαστική δραστηριότητα ως αποτέλεσμα των ευνοϊκών καιρικών συνθηκών, ανέφερε η Bundesbank στο μηνιαίο της report.

  "Η γερμανική οικονομική παραγωγή στο β΄ τρίμηνο του 2019 δεν είναι πολύ πιθανό να υπερβεί το επίπεδο στο οποίο βρέθηκε στο β΄ τρίμηνο.

  Η γερμανική οικονομία απροσδόκητα εμφανίστηκε μαζί με την Ιταλία, να είναι μία από τις χώρες που υστερούν τους τελευταίους μήνες, παρά την ισχυρή εγχώρια οικονομία που διαθέτει το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας σε τουλάχιστον τρεις δεκαετίες.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων