Πέμπτη, 16-Μαϊ-2019 18:05

Στις αρχές Ιουνίου θα ανακοινώσει η Μέι πότε αποχωρεί από την πρωθυπουργία

Στις αρχές Ιουνίου θα ανακοινώσει η Μέι πότε αποχωρεί από την πρωθυπουργία

Το χρονοδιάγραμμα της αποχώρησής της από την πρωθυπουργία και την ηγεσία του κυβερνώντος Συντηρητικού Ενωτικού Κόμματος θα αποκαλύψει στις αρχές Ιουνίου η Τερέζα Μέι, μετά την νέα ψηφοφορία για τη συμφωνία αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την εβδομάδα που ξεκινά την 3η Ιουνίου.

Η συμφωνία έχει απορριφθεί ήδη τρεις φορές από τον Ιανουάριο από το κάτω σώμα του βρετανικού κοινοβουλίου, Βουλή των Κοινοτήτων.

Η Βρετανή πρωθυπουργός είχε νωρίτερα συνομιλίες με ηγετικά στελέχη των Συντηρητικών, οι οποίοι την πίεσαν να οριστικοποιήσει το πρόγραμμα αποχώρησής της από την Ντάουνινγκ Στριτ.

Ο Σερ Γκράχαμ Μπρέιντι, επικεφαλής της Επιτροπής 1922, που εκπροσωπεί Συντηρητικούς βουλευτές που δεν είναι μέλη της κυβέρνησης και έχει ισχυρή κομματική εξουσία, δήλωσε ότι θα συναντηθεί με την κ. Μέι για να συμφωνήσουν στις λεπτομέρειες της αποχώρησής της. Η συνάντηση τοποθετείται στις αρχές Ιουνίου.

Οι εξελίξεις θα δρομολογηθούν είτε το νομοσχέδιο για την αποχώρηση του ΗΒ από τον ΕΕ εγκριθεί από το βρετανικό κοινοβούλιο είτε όχι, τόνισε ο κ. Μπρέιντι.

Διαβάστε ακόμα για: