Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 13-Μαϊ-2019 12:58

  Ισπανία: Δημοσκοπικό προβάδισμα Σοσιαλιστών εν όψει ευρωεκλογών

  Ισπανία: Δημοσκοπικό προβάδισμα Σοσιαλιστών εν όψει ευρωεκλογών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι Σοσιαλιστές της Ισπανίας εμφανίζονται να κερδίζουν τις περισσότερες έδρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις εκλογές της 26ης Μαΐου, ενώ ακολουθεί το Λαϊκό Κόμμα (PP), σύμφωνα με δημοσκόπηση του GAD3 που δημοσιεύθηκε σήμερα στην εφημερίδα ABC.

  Το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα (PSOE), που κέρδισε και στις βουλευτικές εκλογές της 28ης Απριλίου χωρίς ωστόσο να εξασφαλίσει την πλειοψηφία στο ισπανικό κοινοβούλιο, εμφανίζεται να κερδίζει 20 έδρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ή το 30,3% των ψήφων, κάτι που σημαίνει ότι θα εξασφαλίσει έξι έδρες περισσότερες σε σχέση με το 2014.

  Το νέο ακροδεξιό κόμμα Vox φαίνεται ότι θα καταφέρει να εκλέξει ευρωβουλευτές, αφού κέρδισε τις πρώτες του έδρες και στο ισπανικό κοινοβούλιο.

  Το Vox εμφανίζεται να συγκεντρώνει το 7,8% των ψήφων και να διασφαλίζει πέντε έδρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή, την πρώτη μεγάλη που διενεργήθηκε στην Ισπανία μετά τις βουλευτικές εκλογές.

  Το PP βρίσκεται στη δεύτερη θέση με τις έδρες του όμως να μειώνονται σε 12 από 16 που είναι στο τρέχον Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και αφού έχασε περισσότερες από τις μισές έδρες του στο ισπανικό κοινοβούλιο μετά τις βουλευτικές εκλογές.

  Οι κεντρώοι Ciudadanos θα αυξήσουν τις έδρες τους από 2 σε 10.

  Η δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε από τις 3 ως τις 6 Μαΐου, έδειξε επίσης ότι οι δεξιοί και οι αριστεροί συνασπισμοί θα κερδίσουν ίδιο ποσοστό στις περιφερειακές εκλογές που θα διεξαχθούν επίσης στις 26 Μαΐου, χωρίς όμως να διευκρινίζει ποιες πόλεις θα κερδίσουν. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Διαβάστε το ΚΕΦΑΛΑΙΟ
  και ηλεκτρονικά στο

  ReadPoint
  Κυκλοφορεί εκτάκτως
  Παρασκευή 5-Ιουν-2020