Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 09-Μαϊ-2019 10:27

  Deutsche Telekom: Πτώση 9% στα καθαρά κέρδη στο τρίμηνο

  Deutsche Telekom: Πτώση 9% στα καθαρά κέρδη στο τρίμηνο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Deutsche Telekom ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν περισσότερο από 9% σε ετήσια βάση στο α΄ τρίμηνο, παρά το ότι η εταιρεία εμφάνισε ανάπτυξη σε όλες τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες.

  Ο γερμανικός όμιλος τηλεπικοινωνιών εμφάνισε καθαρά κέρδη 900 εκατ. ευρώ σε σχέση με τα 992 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο.

  Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη τριμήνου επλήγησαν από αρνητικούς ειδικούς παράγοντες 300 εκατ. ευρώ, που σχετίζονται με δαπάνες αναδιάρθρωσης του προσωπικού και δαπάνες από τη συγχώνευση μεταξύ της T-Mobile και της Sprint στις ΗΠΑ.

  Τα έσοδα αυξήθηκαν 8,7% στα 19,49 δισ. ευρώ από τα 17,92 δισ. ευρώ. Τα έσοδα από τις υπηρεσίες κινητής στη γερμανική αγορά, αυξήθηκαν 2,8% σε ετήσια βάση.

  Τα προσαρμοσμένα EBITDAAL (after leases) αυξήθηκαν 8,3% στα 5,94 δισ. ευρώ. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε να χρησιμοποιεί τα EBITDAAL ως χρηματοοικονομικό δείκτη για τη μέτρηση της απόδοσης των κερδών τον Ιανουάριο, για να λάβει υπόψη την υιοθέτηση της υιοθέτησης των νέων λογιστικών προτύπων.

  Η Telekom επιβεβαίωσε τις προοπτικές για το 2019, συμπεριλαμβανομένων των προσαρμοσμένων EBITDAAL ύψους 23,9 δισ. ευρώ για τη χρήση και ταμειακές ροές 6,7 δισ. ευρώ.
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ