Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 07-Μαϊ-2019 09:50

  Στο Σαράγεβο, η ετήσια συνάντηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης

  Στο Σαράγεβο, η ετήσια συνάντηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το Σαράγεβο θα αποτελέσει το κέντρο ενδιαφέροντος της διεθνούς επιχειρηματικής κοινότητας, καθώς από σήμερα μέχρι και τις 9 Μαΐου, φιλοξενεί το ετήσιο συνέδριο και το επιχειρηματικό φόρουμ της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕΤΑΑ). Περισσότεροι από 2.000 συμμετέχοντες αναμένεται να παραστούν στη συνάντηση, γεγονός που θα επιτρέψει στο Σαράγεβο και τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη να αναδειχθούν ως ένας ελκυστικός επενδυτικός προορισμός που είναι ανοικτός για επιχειρηματικούς σκοπούς, επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

  Οι επενδύσεις της ΕΤΑΑ στις έξι χώρες των Δυτικών Βαλκανίων ξεπερνούν τα 11,6 δισεκατομμύρια ευρώ. Στη στρατηγική της για τη Βοσνία- Ερζεγοβίνη, η ΕΤΑΑ έχει καθορίσει ως προτεραιότητες την υποστήριξη του ιδιωτικού τομέα, τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και την υλοποίηση της ατζέντας συνδεσιμότητας. Η ΕΤΑΑ έχει επενδύσει στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη 2,3 δισεκατομμύρια ευρώ σε 159 έργα από την έναρξη της παρουσίας της στη χώρα, το 1995.

  Η ΕΤΑΑ δίνει έμφαση στην προώθηση έργων που συμβάλλουν στην επίτευξη του στόχου της διασυνδεσιμότητας μεταξύ των χωρών της περιοχής των Δυτικών Βαλκανίων και, παράλληλα, στηρίζει σχέδια για την υλοποίηση έργων υποδομών, ενίσχυσης των οικονομικών σχέσεων και βελτίωσης του επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Στη διάρκεια των εργασιών του φόρουμ, οι ομιλητές και οι συμμετέχοντες θα αναζητήσουν τρόπους ενίσχυσης της περιφερειακής συνεργασίας.

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ