Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 01-Μαϊ-2019 23:01

  Powell (Fed): Δεν υπάρχει bias για χαλάρωση ή σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής

  Powell (Fed): Δεν υπάρχει bias για χαλάρωση ή σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ πιθανότατα οδηγείται χαμηλότερα λόγω "μεταβατικών” δυνάμεων και δεν υπάρχει κάποιο bias για τη χαλάρωση ή τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής, δήλωσε ο πρόεδρος της Fed, Jerome Powell.

  Ο Powell, ο οποίος έχει δεχθεί κριτική από τον πρόεδρο Trump ότι δεν κάνει αρκετά για να υποστηρίξει την οικονομία, δήλωσε μετά από την απόφαση της Fed για τα επιτόκια, ότι η πολιτική στάση "είναι κατάλληλη επί του παρόντος” και ότι "δεν βλέπουμε κάποια ισχυρή ένδειξη για να κινηθούμε προς οποιαδήποτε κατεύθυνση”.

  Η έμφαση της Fed στον υποτονικό πληθωρισμό οδήγησε τους επενδυτές στην αγορά ομολόγων, καθώς οι traders τοποθετούνται εν όψει της μείωσης των επιτοκίων.

  Ωστόσο, το αρχικό αυτό ράλι αντιστράφηκε από τις δηλώσεις του Powell για την κατάλληλη πολιτική και τον μεταβατικό πληθωρισμό.

  Ο Powell δήλωσε κατά τη συνέντευξη Τύπου ότι τα χαμηλά επίπεδα πληθωρισμού σήμερα είναι ένα παγκόσμιο ζήτημα, και ότι η Fed τα πάει καλύτερα από άλλες κεντρικές τράπεζες στην προσπάθεια να οδηγήσει ξανά σε άνοδο τις τιμές.

  Ο πρόεδρος της Fed φαίνεται να θεωρεί τον πληθωρισμό ένα δομικό ζήτημα και τονίζει ότι αυτό το περιβάλλον χαμηλού πληθωρισμού είναι απίθανο να αλλάξει σύντομα.

  Επίσης δήλωσε ότι η επίλυση των εν εξελίξει εμπορικών συζητήσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας θα μπορούσε να βοηθήσει στη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος, στη χαλάρωση της αβεβαιότητας και στο να παράσχει μια πιθανή ώθηση στην οικονομία.

  "Ακούμε από τις επαφές μας στις επιχειρήσεις, πολύ πριν από την αρχή των εμπορικών διαπραγματεύσεων, ότι η αβεβαιότητα αποτελεί ανησυχία εάν εισάγεις μέταλλα για τα προϊόντα σου ή εξάγεις τα προϊόντα σου”, δήλωσε ο Powell.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων