Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 26-Απρ-2019 10:33

  Deutsche Bank: Αύξηση κερδών λόγω περικοπών, μειωμένα τα έσοδα το α' τρίμηνο

  Deutsche Bank: Αύξηση κερδών λόγω περικοπών, μειωμένα τα έσοδα το α' τρίμηνο
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Deutsche Bank ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι η μείωση δαπανών την βοήθησε να ενισχύσει τα κέρδη της το α' τρίμηνο του 2019, παρά τη συνεχιζόμενη πτώση των εσόδων, δημοσιεύοντας τα αποτελέσματά της την επομένη της ανακοίνωσης ότι τερματίζει τις συνομιλίες για συγχώνευση με την Commerzbank.

  Η γερμανική τράπεζα περιέκοψε τον στόχο της για τα έσοδα του 2019, λέγοντας ότι αναμένει "ουσιαστικά αμετάβλητα σε σχέση με το 2018" έσοδα για ολόκληρο το έτος. Τον περασμένο μήνα προέβλεπε ότι τα έσοδα θα αυξηθούν ελαφρά φέτος σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

  Τα καθαρά έσοδα του α' τριμήνου ανήλθαν σε 201 εκατομμύρια ευρώ (224 εκατομμύρια δολάρια), αυξημένα κατά 67% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών. Τα έσοδα μειώθηκαν κατά 9% συνολικά, σε 6,35 δισ. ευρώ. Τα έσοδα από τις δραστηριότητες επενδυτικής τραπεζικής μειώθηκαν κατά 13%.

  Τα έσοδα από τις δραστηριότητες τραπεζικής παγκοσμίων συναλλαγών, η οποία παρέχει υπηρεσίες διαχείρισης ρευστότητας σε κυβερνήσεις, εταιρείες και άλλους πελάτες και χρηματοδοτεί τις εμπορικές ροές, αυξήθηκαν κατά 6%. Η συγκεκριμένη δραστηριότητα βρίσκεται στο επίκεντρο της στρατηγικής ανάπτυξης της γερμανικής τράπεζας.

  Τα συνολικά έσοδα από τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων μειώθηκαν κατά 4% το α' τρίμηνο, ενώ τα έσοδα από τις δραστηριότητες λιανικής τραπεζικής μειώθηκαν κατά 5%.

  "Τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου μας δείχνουν (...) τη συνεχή πρόοδό μας στην εκτέλεση των σχεδίων μας μέσα σε ένα πολύ δύσκολο περιβάλλον", δήλωσε ο CEO της Deutsche Bank, Christian Sewing, σε γραπτή δήλωσή του.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων