Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 25-Απρ-2019 11:38

  Κατέρρευσαν οι συνομιλίες Deutsche Bank - Commerzbank

  Κατέρρευσαν οι συνομιλίες Deutsche Bank - Commerzbank
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Διεκόπησαν οι συνομιλίες μεταξύ της Deutsche Bank και της Commerzbank, για το ενδεχόμενο συγχώνευσής τους, όπως ανακοίνωσαν οι τράπεζες, επιβεβαιώνοντας προηγούμενα δημοσιεύματα ότι οι συζητήσεις οδηγούνται σε αδιέξοδο.

  Με την απόφασή τους αυτή οι δύο τράπεζες απογοήτευσαν τις βλέψεις της γερμανικής κυβέρνησης να ενισχύσει και τις δύο τράπεζες και να δημιουργήσει μια τραπεζική υπερδύναμη.

  Η αποτυχία να ενωθούν οι δύο τράπεζες –οι οποίες αντιμετωπίζουν προβλήματα- είναι πιθανό να φέρει νέες προσπάθειες από άλλες τράπεζες για να ενωθούν με μία ή και τις δύο αυτές τράπεζες, μια διαδικασία που θα μπορούσε να οδηγήσει στην μεγαλύτερη αναδιοργάνωση των ευρωπαϊκών τραπεζικών assets μετά από την χρηματοπιστωτική κρίση.

  "Μετά από προσεκτική ανάλυση, έγινε προφανές ότι ένας τέτοιος συνδυασμός δεν θα ήταν προς όφελος είτε των μετόχων των τραπεζών ή άλλων ενδιαφερομένων", τόνισε η Commerzbank.

  Μια συμφωνία μεταξύ των δύο προσέφερε τη δυνατότητα να μειωθεί δραματικά το κόστος, με την περικοπή δεκάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας και τη μείωση του κόστους χρηματοδότησης για την προβληματική Deutsche Bank, μέσω πρόσβασης στην άμεση κρατική συμμετοχή, ενώ θα προσέθετε στην βάση καταθέσεων λιανικής της Commerzbank.

  Στο τέλος, η Deutsche Bank και η Commerzbank δεν μπορούσαν να συμφωνήσουν για το πώς να ξεπεράσουν τις προκλήσεις αναφορικά με την ενσωμάτωση της τεχνολογίας των τραπεζών, και άλλων δραστηριοτήτων –μια διαδικασία που θα διαρκούσε χρόνια- και αναφορικά με τη διάβρωση την οποία θα υποστούν σε μια τέτοια περίπτωση οι μέτοχοι.

  Χωρίς τη συμφωνία, και οι δύο τράπεζες αντιμετωπίζουν πολυάριθμες προκλήσεις, αν και η Commerzbank θεωρείται από πολλούς ότι είναι πιο σταθερή από τις δύο.

  Από το 2016 έχει μειώσει το προσωπικό της και έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στις καταθέσεις και στον εμπορικό δανεισμό.

  Αυτό βοήθησε την Commerzbank να αυξήσει την καταναλωτική της βάση καθώς και τον όγκο των δανείων για τις γερμανικές μεσαίες επιχειρήσεις.

  Η Deutsche Bank από την άλλη πλευρά, θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ένα μέλλον γεμάτο με ανησυχίες, τώρα που θα παραμείνει μόνη της. Είναι πολύ πιο εξαρτημένη από τις δραστηριότητες trading και επενδυτικής τραπεζικής, έχει χάσει μερίδιο της αγοράς από τις αμερικανικές ανταγωνιστικές της σε βασικούς τομείς δραστηριοποίησης, και βιώνει πολύ υψηλότερο κόστος χρηματοδότησης από πολλές άλλες τράπεζες.

  Ανοδικά η μετοχή της Deutsche Bank - υποχωρεί η μετοχή της Commerzbank

  Ο τίτλος της Deutsche Bank σημειώνει άλμα σχεδόν 3% μετά την ανακοίνωση της γερμανικής τράπεζας ότι τερματίζει τις συνομιλίες με την επίσης γερμανική Commerzbank για τη συγχώνευση των δραστηριοτήτων τους.

  Στον αντίποδα ο τίτλος της Commerzbank σημειώνει βουτιά 2%.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων