Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 24-Απρ-2019 19:24

  Reuters: Η Goldman Sachs ενδιαφέρεται για προβληματικά τουρκικά δάνεια

  Reuters: Η Goldman Sachs ενδιαφέρεται για προβληματικά τουρκικά δάνεια
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε συζητήσεις με τουρκικές τράπεζες και επιχειρήσεις για την αγορά μεγάλου ποσού επισφαλών δανείων βρίσκεται η Goldman Sachs μετά από ένα κύμα εταιρικών αναδιαρθρώσεων το περασμένο έτος, αναφέρει το Reuters, επικαλούμενο δύο πηγές προσκείμενες στην υπόθεση.

  Οι πηγές δεν διευκρίνισαν το ύψος των αναδιαρθρωμένων δανείων, αλλά είπαν ότι η Goldman ενδιαφέρεται για αυτά που αποτιμώνται μεταξύ 2 και 6 δισ. δολαρίων.

  Οι τουρκικές τράπεζες, που δοκιμάζονται από τις επιπτώσεις της ύφεσης και της αδύναμης λίρας, μπορεί να ενδιαφέρονται να πουλήσουν δάνεια για να ενισχύσουν τους πιεσμένους ισολογισμούς τους και να κερδίσουν πρόσβαση σε ρευστότητα. Μία από τις προτεραιότητες της τουρκικής κυβέρνησης είναι να ανακουφίσει τις τράπεζες από τα τοξικά δάνεια.

  Μία από τις πηγές ανέφερε, μάλιστα, πως οι ειδικοί της Goldman Sachs επί των μη εξυπηρετούμενων δανείων καθώς και συγκεκριμένες μεγάλες τράπεζες που εδρεύουν στο Λονδίνο, "βρίσκονται σε εντατικές διαπραγματεύσεις αυτή τη στιγμή" για τα αναδιαρθρωμένα τουρκικά δάνεια.

  Σημειώνεται ότι από τη νομισματική κρίση της Τουρκία το περασμένο έτος, όταν κάποια στιγμή η λίρα έχασε το ήμισυ της αξίας της, οι επιχειρήσεις που επλήγησαν από την αδυναμία του νομίσματος επιχείρησαν να αναδιαρθρώσουν το χρέος τους.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ