Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 24-Απρ-2019 10:52

  Αυξήθηκαν τα κέρδη α΄ τριμήνου της SAP

  Αυξήθηκαν τα κέρδη α΄ τριμήνου της SAP
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Αυξήθηκαν τα κέρδη α΄ τριμήνου της SAP SE κυριώς εξαιτίας της ισχυρής ανάπτυξης των δραστηριοτήτων cloud, με την εταιρεία να αναβαθμίζει τις εκτιμήσεις για τα λειτουργικά κέρδη του έτους.

  Η γερμανική εταιρεία πληροφορικής ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη α΄ τριμήνου διαμορφώθηκαν στα 1,46 δισ. ευρώ (μη ελεγχόμενα από τα διεθνή λογιστικά πρότυπα), υψηλότερα 19% από τα 708 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο τρίμηνο του προηγουμένου έτους.

  Σύμφωνα με τα διεθνή λογιστικά πρότυπα, η SAP ανακοίνωσε καθαρές ζημιές 136 εκατ. ευρώ, λόγω των επιπτώσεων από το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης.

  Τα λειτουργικά κέρδη με βάση τα διεθνή λογιστικά πρότυπα επηρεάστηκαν από τις έκτακτες χρεώσεις των 886 εκατ. ευρώ, τόνισε η SAP.

  Τα έσοδα στο α΄ τρίμηνο διαμορφώθηκαν στα 6,11 δισ. ευρώ χωρίς τον έλεγχο των διεθνών λογιστικών προτύπων, και σημειώνουν αύξηση 16%, ενώ με βάση τα διεθνή λογιστικά πρότυπα τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 6,09 δισ. ευρώ.

  Το λειτουργικό περιθώριο της SAP διαμορφώθηκε στο 24%, υψηλότερα κατά 23,5%.

  Για το 2019, η SAP αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για τα λειτουργικά κέρδη στα 7,85-8,05 δισ. ευρώ, υψηλότερα από την προηγούμενη εκτίμηση για 7,7-8 δισ. ευρώ.
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων