Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 23-Απρ-2019 14:33

  Twitter: Καλύτερα του αναμενόμενου τα έσοδα α΄ τριμήνου

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Twitter: Καλύτερα του αναμενόμενου τα έσοδα α΄ τριμήνου

  Καλύτερα του αναμενόμενου διαμορφώθηκαν τα έσοδα α΄ τριμήνου της Twitter, με την εταιρεία να ανακοινώνει αύξηση στον αριθμό των μηνιαίων ενεργών χρηστών, σε μια ένδειξη ότι η πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης ίσως βρίσκει τα βήματά της μετά από μια χρονιά στασιμότητας στον αριθμό των χρηστών.

  Οι μέσοι μηνιαίοι ενεργοί χρήστες αυξήθηκαν κατά 9 εκατ. και διαμορφώθηκαν στους 330 εκατ. χρήστες, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν η εταιρεία να χάσει 2,2 εκατ. χρήστες.

  Για το α΄ τρίμηνο του 2019, τα έσοδα της εταιρείας αυξήθηκαν 18% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, στα 787 εκατ. δολάρια, έναντι προσδοκιών για 776,1 εκατ. δολάρια.

  Τα έσοδα ενισχύθηκαν ακόμη λόγω των διαφημιστικών πωλήσεων που σημείωσαν αύξηση 18% στα 679 εκατ. δολάρια.

  Στις ΗΠΑ τα διαφημιστικά έσοδα αυξήθηκαν 26% σε ετήσια βάση.

  Ωστόσο, προβλέπει ότι τα έσοδα για το τρέχον τρίμηνο θα είναι χαμηλότερα των προσδοκιών της Wall Street. Η Twitter αναμένει ότι τα έσοδα θα διαμορφωθούν στα 770-830 εκατ. δολάρια, σε σχέση με τα 819,5 εκατ. δολάρια που αναμένουν οι αναλυτές.

  Επίσης αναμένει αύξηση του λειτουργικού κόστους καθώς εκκαθαρίζει την πλατφόρμα της για ην ελαχιστοποίηση κακόβουλης συμπεριφοράς των χρηστών.

  Οι συνολικές λειτουργικές δαπάνες που περιλαμβάνουν το κόστος των εσόδων, αυξήθηκαν 18% στα 693 εκατ. δολάρια, έναντι του προηγουμένου έτους.

  Τα κέρδη τριμήνου διαμορφώθηκαν στα 191 εκατ. δολάρια ή 25 σεντς ανά μετοχή, σε σχέση με τα 61 εκατ. δολάρια ή 8 σεντς ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο.

  Εάν αφαιρεθούν τα έκτακτα, η εταιρεία κέρδισε 9 σεντς ανά μετοχή.
   

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ