Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 18-Απρ-2019 15:20

  DowDuPont: Αρνητική προειδοποίηση για τις γεωργικές δραστηριότητες

  DowDuPont: Αρνητική προειδοποίηση για τις γεωργικές δραστηριότητες
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η DowDuPont ανακοίνωσε πως αναμένει τις αγροτικές της δραστηριότητες να διαμορφωθούν χαμηλότερα των εκτιμήσεων στο α΄ τρίμηνο, καθώς οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες καθυστέρησαν την παράδοση σπόρων στις αρχές Απριλίου.

  "Τις τελευταίες πέντε ημέρες πραγματοποιήθηκαν λιγότερες από το 50% των προγραμματισμένων παραγγελιών σπόρων στο τρίμηνο, με αποτέλεσμα μια μεγαλύτερη από ό,τι αναμενόταν επίδραση στις επιδόσεις α΄ τριμήνου", αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

  ΟΙ εν λόγω δραστηριότητες αναμένεται τώρα να καταγράψουν πωλήσεις 3,4 δισ. δολαρίων και τα λειτουργικά EBITDA στα 665 εκατ. δολάρια, χαμηλότερα 11% και 25% σε σχέση με το προηγούμενο έτος αντιστοίχως.

  Για το α΄ εξάμηνο, οι πωλήσεις αναμένεται ότι θα μειωθούν κατά χαμηλό μονοψήφιο αριθμό και τα λειτουργικά EBITDA θα υποχωρήσουν 3%-5% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγουμένου έτους.

  Η εταιρεία διατηρεί τις εκτιμήσεις της για τις πωλήσεις και τα λειτουργικά EBITDA στο σύνολο της χρήσης, και αναμένει ότι θα ξεπεράσει την πτώση του α΄ εξαμήνου μέσω αυξήσεων στις τιμές και μέσω της έκδοσης νέων προϊόντων.

  Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες δραστηριότητες, η DowDuPont αναμένει ότι οι πωλήσεις εξειδικευμένων προϊόντων να διαμορφωθούν στα 5,4 δισ. δολάρια, χαμηλότερα 3% σε σχέση με πέρυσι, και τα λειτουργικά EBITDA στα 1,6 δισ. δολάρια.
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων