Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 18-Απρ-2019 12:00

  Facebook: Έβαλε "στο χέρι" τις επαφές 1,5 εκατ. χρηστών του

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Facebook: Έβαλε "στο χέρι" τις επαφές 1,5 εκατ. χρηστών του

  Το Facebook "εκ παραδρομής” έβαλε "στο χέρι” τις επαφές του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου 1,5 εκατ. χρηστών του. Όπως αναφέρει το BBC, η διαρροή των στοιχείων συνέβη μέσω μιας εφαρμογής που χρησιμοποιείται για την ταυτοποίηση των νέων μελών του μέσου κοινωνικής δικτύωσης. Σύμφωνα με την διαδικασία, το Facebook ζητούσε από τους νέους του χρήστες να δώσουν το password του λογαριασμού του ηλεκτρονικού τους ταχυδρομείου για να συνδεθούν, δημιουργώντας παράλληλα ένα αντίγραφο των επαφών του χρήστη, χωρίς όμως αυτός να το γνωρίζει. Μετά την αποκάλυψη του θέματος, το Facebook ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει αυτή την πρακτική για τους νέους χρήστες, τερματίζοντας την αντιγραφή των επαφών τους.

  Πάντα σύμφωνα με το Facebook, όλες αυτές οι επαφές οι οποίες αποκτήθηκαν από το μέσο κοινωνικής δικτύωσης εν αγνοία των χρηστών, θα διαγραφούν. Όπως αναφέρει το Bussines Insider, το Facebook ξεκίνησε την αρπαγή των επαφών των νέων χρηστών του από το Μάιο του 2016. Πριν από αυτή την ημερομηνία το Facebook ζητούσε από τους νέους χρήστες, αν ήθελαν, να επιβεβαιώνουν την ταυτοποίηση τους μέσω του λογαριασμού του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους. Παράλληλα, μπορούσαν να ανεβάσουν τις επαφές τους, μόνο όμως αν το επιθυμούσαν.

  Αυτή είναι η πιο πρόσφατη σε μια σειρά υποθέσεων, στην οποία το Facebook έχει βρεθεί κατηγορούμενο για τον τρόπο που διαχειρίζεται τα προσωπικά δεδομένα των δισεκατομμυρίων χρηστών του.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ