Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 11-Απρ-2019 10:17

  Sodexo: Υψηλότερη του αναμενόμενου η αύξηση των εσόδων στο εξάμηνο

  Sodexo: Υψηλότερη του αναμενόμενου η αύξηση των εσόδων στο εξάμηνο
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Υψηλότερη του αναμενόμενου ήταν η αύξηση των εσόδων α΄ εξαμήνου για την γαλλική εταιρεία παροχής υπηρεσιών τροφίμων Sodexo, καθώς η ανάπτυξη ανέβασε ρυθμό στη Βόρεια Αμερική στο β΄ τρίμηνο, με την εταιρεία να διατηρεί τους στόχους της για τη χρήση.

  Η Sodexo, η οποία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία catering παγκοσμίως μετά από την Compass Group, τόνισε πως τα κέρδη α΄ εξαμήνου από τις βασικές δραστηριότητες, αυξήθηκαν επίσης αν και το επενδυτικό κόστος και άλλα κόστη που συνδέονται με την ανανέωση του συμβολαίου με το σώμα πεζοναυτών των ΗΠΑ (US Marine Corps), επηρέασαν τα περιθώρια κερδοφορίας.

  Τα υποκείμενα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν 3,1% σε σχέση με το περασμένο έτος, και διαμορφώθηκαν στα 647 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα το λειτουργικό περιθώριο να διαμορφωθεί στο 5,9%, χαμηλότερα από το 6,1% του περασμένου έτους.

  Τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 11,045 δισ. ευρώ, σηματοδοτώντας αύξηση 3,1%, η οποία υπερέβη τις εκτιμήσεις των αναλυτών που ανέμεναν αύξηση 2,7%.

  Μόνο στο β΄ τρίμηνο, τα έσοδα αυξήθηκαν στα 3,6% καθώς βελτιώθηκαν οι δραστηριότητες στη Βόρεια Αμερική.

  Η Sodexo διατήρησε τις εκτιμήσεις της για αύξηση των οργανικών εσόδων μεταξύ 2%3% και για περιθώριο λειτουργικών κερδών 5%-5,7% για τη χρήση που λήγει στις 31 Αυγούστου.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων