Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 10-Απρ-2019 22:08

  Πρακτικά της Fed: Η αμηχανία για την οικονομία και τον πληθωρισμό αναβάλλει την αύξηση των επιτοκίων

  Πρακτικά της Fed: Η αμηχανία για την οικονομία και τον πληθωρισμό αναβάλλει την αύξηση των επιτοκίων
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 22:29

  Η απόφαση της Federal Reserve τον Μάρτιο να σταματήσει να αυξάνει τα επιτόκια φέτος καθοδηγήθηκε από την αμηχανία για την αμερικανική αλλά και την παγκόσμια οικονομία αλλά και για τον απρόσμενα υποτονικό πληθωρισμό, δείχνουν τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης νομισματικής πολιτικής της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ.

  Τον περασμένο μήνα η Fed εγκατέλειψε προηγούμενά σχέδιά της για νέα αύξηση του βραχυπρόθεσμου επιτοκίου. Αντ' αυτού, ο Πρόεδρος Jerome Powell επανέλαβε ότι η Fed θα συνεχίσει να είναι "υπομονετική", με τους αξιωματούχους να μην αναμένουν αύξηση των επιτοκίων εντός του 2019.

  Στη λίστα των ανησυχιών της Fed: η υποτονική ανάπτυξη στις ΗΠΑ στις αρχές του νέου έτους, η ασθενέστερη παγκόσμια οικονομία, η τσαπατσούλικη προσπάθεια του Ην. Βασιλείου να αποχωρήσει από την ΕΕ και οι κλιμακούμενες εμπορικές εντάσεις ανάμεσα στην κυβέρνηση Trump και την Κίνα.

  Ένα πράγμα που δεν ανησυχεί την Fed είναι ο επιταχυνόμενος πληθωρισμός.

  "Είναι αξιοσημείωτο ότι (ο πληθωρισμός) δεν έχει δείξει μεγαλύτερα σημάδια ενίσχυσης σε απάντηση στις ισχυρές συνθήκες εργασίας και την άνοδο των ονομαστικών μισθών καθώς και στις βραχυπρόθεσμες ανοδικές πιέσεις που προκύπτουν από την αύξηση των δασμών", αναφέρουν τα πρακτικά της συνεδρίασης στις 19 και 20 Μαρτίου. 

  "Πολλοί" αξιωματούχοι της Fed εκτίμησαν ακόμη και ότι ο πληθωρισμός δεν θα μπορέσει να φτάσει το στόχο της τράπεζας για επίπεδο 2%.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων