Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 10-Απρ-2019 15:08

  Αισιόδοξες εκτιμήσεις της Delta Air Lines για το β΄ τρίμηνο

  Αισιόδοξες εκτιμήσεις της Delta Air Lines για το β΄ τρίμηνο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Αισιόδοξες εκτιμήσεις έδωσε η Delta Air Lines Inc για τα κέρδη στο β΄ τρίμηνο, ενώ ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενόμενου κέρδη τριμήνου, λόγω της ανανέωσης της συμφωνίας με την American Express και την ισχυρή ταξιδιωτική ζήτηση.

  Οι μετοχές της δεύτερης μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας, σημειώνουν άνοδο 3% στις προσυνεδριακές συναλλαγές, καθώς τα αποτελέσματα προσέφεραν μια ανακούφιση στους επενδυτές που ανησυχούν ότι τα κέρδη των αεροπορικών θα μπορούσαν να τεθούν υπό πίεση λόγω του παρατεταμένου shutdown της αμερικανικής κυβέρνησης, την καθήλωση των Boeing 737 MAX jets, και των αυξημένων διακοπών.

  Αναλυτές δηλώνουν ότι η ανανέωση της συμφωνίας με την American Express στις αρχές του μήνα, πιθανότατα θα προσέθετε περί τα 400 εκατ. δολάρια στα έσοδα του 2019.

  Η αεροπορική εταιρεία τόνισε ότι αναμένει τα κέρδη για το β΄ τρίμηνο θα είναι στο εύρος των 2,05-2,35 δολάρια ανά μετοχή. Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 2,13 δολάρια ανά μετοχή.

  Στο α΄ τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της αμερικανικής εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 730 εκατ. δολάρια έναντι των 557 εκατ. δολαρίων πριν από ένα χρόνο.

  Σε προσαρμοσμένη βάση, η Delta κέρδισε 96 σεντς ανά μετοχή, έναντι προσδοκιών για 90 σεντς ανά μετοχή.

  Τα συνολικά λειτουργικά έσοδα αυξήθηκαν 5,1% στα 10,47 δισ. δολάρια στο τρίμηνο.
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ