Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 09-Απρ-2019 19:37

  Αγγλία: Τον μεγαλύτερο αριθμό υποψηφίων έχει ορίσει το Συντηρητικό κόμμα για τις τοπικές εκλογές

  Αγγλία: Τον μεγαλύτερο αριθμό υποψηφίων έχει ορίσει το Συντηρητικό κόμμα για τις τοπικές εκλογές
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Πάνω από 100 Τόρις θα έχουν κερδίσει έδρες συμβούλων στις τοπικές εκλογές της Αγγλίας, που έχουν οριστεί να διεξαχθούν στις 2 Μαΐου, πριν καν ξεκινήσει η ψηφοφορία, όπως δείχνουν ανεπίσημα στοιχεία.

  Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ορισμού υποψηφίων την προηγούμενη εβδομάδα, περίπου 110 υποψήφιοι του Συντηρητικού κόμματος φαίνεται ότι θα εκλεγούν χωρίς ανταγωνισμό, καθώς κανένας άλλος υποψήφιος δεν διεκδικεί τις έδρες στις οποίες έχουν βάλει υποψηφιότητα. Αντίθετα, μόνο ελάχιστοι υποψήφιοι του Εργατικού κόμματος και των Φιλελεύθερων Δημοκρατών θα έχουν αυτό το πλεονέκτημα.

  Οι τοπικές εκλογές θα διεξαχθούν σε 249 τοπικές αρχές στην Αγγλία και στο σύνολο των 11 τοπικών δημοτικών συμβουλίων στη Βόρεια Ιρλανδία.

  Στην Αγγλία, 25.400 υποψήφιοι θα διεκδικήσουν περίπου 8.400 έδρες δημοτικών συμβούλων, συμπεριλαμβανομένων 33 μητροπολιτικών συμβουλίων, 119 επαρχιακών συμβουλίων και 30 ενιαίων τοπικών αρχών. Την πλειοψηφία των εδρών κατέχουν σύμβουλοι του Συντηρητικού κόμματος (4.628), ενώ 2.069 ανήκουν σε συμβούλους του Εργατικού κόμματος και 641 στους Φιλελεύθερους Δημοκράτες. Η Εκλογική Επιτροπή υπενθύμισε ότι οι ψηφοφόροι θα μπορούν να εγγράφονται για τις εκλογές του επόμενου μήνα μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας.

  Στις τοπικές εκλογές της Βόρειας Ιρλανδίας θα συμμετάσχουν 819 υποψήφιοι σύμφωνα με την Εκλογική Επιτροπή, περίπου 100 λιγότεροι από όσους είχαν συμμετάσχει στις εκλογές που έγιναν πριν πέντε χρόνια. Το κόμμα με τους περισσότερους υποψήφιους είναι το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα (DUP) με 172, και ακολουθούν το Sinn Féin με 155, το Ενωτικό κόμμα του Όλστερ με 117, το Σοσιαλδημοκρατικό και Εργατικό κόμμα (SDLP) με 85 και το κόμμα Συμμαχίας (Alliance) με 84.

  Σύμφωνα με τον ειδικό στις εκλογικές αναμετρήσεις του Συντηρητικού κόμματος, μέλος της Βουλής των Λόρδων, Ρόμπερτ Χάιγουορντ, το Συντηρητικό κόμμα απειλείται σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση με ένα "έλλειμμα ψηφοφόρων", εάν η Τερέζα Μέι δεν καταφέρει να εξασφαλίσει έγκαιρα μία συμφωνία μέχρι τις εκλογές, ενώ προειδοποίησε ότι η συμμετοχή των ψηφοφόρων μπορεί να μειωθεί δραματικά.

  Σχολιάζοντας μία πολύ γενική κατανομή εδρών, υπό τις συνέπειες του Brexit, υποστήριξε ότι το Brexit θα δώσει ένα πλεονέκτημα στην κυβέρνηση εάν υπάρξει συμφωνία, αλλά και ένα σαφές μειονέκτημα εάν δεν υπάρξει μία. Όπως είπε, θέλουν μία συμφωνία έτσι ώστε να βγουν έξω στα σπίτια και να πουν στους ανθρώπους ότι έχουν κάτι.

  Σε ό,τι αφορά την συμμετοχή των ψηφοφόρων, εκτίμησε ότι θα υπάρξει σημαντική μείωση, εξαιτίας του γεγονότος ότι οι αντίστοιχες εκλογές είχαν διεξαχθεί το 2015 μαζί με τις γενικές εκλογές, που όπως ήταν αναμενόμενο προσέλκυσαν μεγαλύτερο αριθμό ψηφοφόρων. Η συμμετοχή, είπε, θα επηρεαστεί και από ένα μεγάλο αριθμό ανθρώπων που έχουν κουραστεί από την πολιτική γενικότερα και απλώς δεν θα εμφανιστούν στις κάλπες.

  Για τους υποψηφίους του Συντηρητικού κόμματος ανέφερε ότι κατάφερε να ορίσει τον υψηλότερο αριθμό, καλύπτοντας το 96% των εδρών. Αντίθετα, οι Εργατικοί όρισαν υποψηφίους για το 77% των εδρών, που σημαίνει ότι δεν θα διεκδικήσουν σχεδόν στο ένα τέταρτο των εδρών στις εκλογές της 2ας Μαΐου.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων