Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 09-Απρ-2019 10:59

  Societe Generale: Περικόπτει 1.600 θέσεις εργασίας

  Societe Generale: Περικόπτει 1.600 θέσεις εργασίας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Δύο σχέδια αναδιάρθρωσης ξεκινάει η Societe Generale, τα οποία αναμένεται να οδηγήσουν σε περικοπή 1.600 θέσεων εργασίας από τις δραστηριότητές της σε παγκόσμια βάση.

  Η γαλλική τράπεζα τόνισε ότι σχεδιάζει να αναδιοργανώσει τις παγκόσμιες δραστηριότητες τραπεζικής και επενδυτικής, και να τροποποιήσει την οργανωτική δομή των διεθνών δραστηριοτήτων retail banking και χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, σε μια προσπάθεια να αυξήσει την κερδοφορία.

  Στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης, η Societe Generale θα κλείσει τις OTC δραστηριότητές της στα commodities και τη θυγατρική proprietary-trading, ενώ θα εντείνει το επίκεντρό της στα δομημένα προϊόντα και στα παράγωγα μετοχών.

  Η τράπεζα τόνισε πως σχεδιάζει να συγχωνεύσει δύο επιχειρηματικές μονάδες και να μειώσει το κόστος στις δραστηριότητες διαχείρισης πλούτου και assets.

  Περίπου 750 από τις θέσεις εργασίας, θα αφορούν στη Γαλλία. Η Societe Generale δήλωσε πως έχει καταθέσει τα σχέδια στα σωματεία των εργαζομένων και αναμένει οι διαπραγματεύσεις να ολοκληρωθούν μέχρι το γ΄ τρίμηνο.
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων