Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 05-Απρ-2019 13:02

  Villeroy: Ζητά χαμηλότερες κεφαλαιακές απαιτήσεις για τις θυγατρικές των τραπεζών στην ΕΕ

  Villeroy: Ζητά χαμηλότερες κεφαλαιακές απαιτήσεις για τις θυγατρικές των τραπεζών στην ΕΕ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι χαμηλότερες κεφαλαιακές απαιτήσεις για τις ευρωπαϊκές θυγατρικές των τραπεζών της ΕΕ θα βοηθήσουν ώστε να ενθαρρυνθεί η εμφάνιση περισσότερων διασυνοριακών τραπεζών, δήλωσε το μέλος της ΕΚΤ, Francois Villeroy de Galhau.

  Εδώ και καιρό η ΕΚΤ ζητά να την διασυνοριακή ενοποίηση μεταξύ των ευρωπαϊκών τραπεζών, κάτι που πιστεύουν ότι θα βοηθούσε στις πιστωτικές ροές προς τις χώρες που το χρειάζονται περισσότερο, καθιστώντας τη νομισματική τους πολιτική πιο ισχυρή.

  "Δεν θα πετύχουμε μια αποτελεσματική και κερδοφόρα τραπεζική ένωση χωρίς διασυνοριακή ενοποίηση στην Ευρώπη: υπάρχουν ακόμη πολλά οδοφράγματα και όχι αρκετή διασυνοριακή αναδιάρθρωση", τόνισε ο Villeroy σε ομιλία του σε συνέδριο στο Βουκουρέστι.

  Ο κεντρικός τραπεζίτης της Γαλλίας τόνισε πως ένα χρήσιμο βήμα προς τη δημιουργία γνήσιων πανευρωπαϊκών τραπεζικών ομίλων, θα μπορούσε να είναι η μείωση των κεφαλαιακών απαιτήσεων των ευρωπαϊκών θυγατρικών, διασφαλίζοντας παράλληλα την χρηματοπιστωτική τους θέση μέσω αξιόπιστων διασυνοριακών εγγυήσεων, που θα παρέχονται από την μητρική εταιρεία.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ