Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 02-Απρ-2019 17:25

  Αύξηση αποτελεσμάτων προ φόρων της Achmea το 2018

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σημαντική βελτίωση της κερδοφορίας της κατέγραψε το 2018 η ολλανδική ασφαλιστική εταιρεία ACHMEA, μητρική της INTERAMERICAN.

  Τα προ φόρων αποτελέσματα αυξήθηκαν κατά 76% και έφθασαν τα 566 εκατ. ευρώ, έναντι 321 εκατ. το 2017. Το λειτουργικό αποτέλεσμα ανήλθε στα 391 εκατ. ευρώ, βελτιωμένο κατά 12%, ενώ και η παραγωγική ασφαλιστική δραστηριότητα έφερε μεικτά δεδουλευμένα ασφάλιστρα 19,9 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 3% έναντι του 2017. Στα ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα συνέβαλαν οι επιδόσεις στον κλάδο Συντάξεων και Ζωής, λόγω εστίασης σε χαμηλότερες δαπάνες και ο κλάδος Γενικών Ασφαλίσεων, ο οποίος παρουσίασε ισχυρό Συνδυασμένο Δείκτη Ζημιών – Εξόδων (Combined Ratio 95,5%). Βελτιωμένα είναι και τα λειτουργικά αποτελέσματα του κλάδου Υγείας – παρά το αρνητικό πρόσημο στην υποχρεωτική ασφάλιση Υγείας – λόγω και χαμηλότερου κόστους περίθαλψης στις απαιτήσεις Υγείας προηγούμενων ετών. Ακόμη, επιτεύχθηκε ισχυρή ανάπτυξη στη Διαχείριση Επενδύσεων ACHMEA σε περιουσιακά στοιχεία και μειώθηκαν περαιτέρω οι βασικές λειτουργικές δαπάνες.

  Η ACHMEA παρουσίασε πέρυσι ενισχυμένο Δείκτη Φερεγγυότητας (Solvency II, με εφαρμογή Μερικού Εσωτερικού Μοντέλου) που έφθασε στο 203% - προ διανομής μερίσματος - γεγονός που την καθιστά ισχυρό και αξιόπιστο εταίρο των πελατών της. Το Ενεργητικό της ανέρχεται σε 81,8 δισ. ευρώ και Ίδια Κεφάλαια της σε 9,7 δισ. ευρώ.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων