Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 28-Μαρ-2019 14:30

  ΗΠΑ: Στο 2,2% η ανάπτυξη του ΑΕΠ το δ΄ τρίμηνο

  ΗΠΑ: Στο 2,2% η ανάπτυξη του ΑΕΠ το δ΄ τρίμηνο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε με βραδύτερο ρυθμό απ’ ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί το δ΄ τρίμηνο του 2018, όπως ανακοίνωσε σήμερα το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου.

  Ειδικότερα, το αμερικανικό ΑΕΠ αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 2,2% το δ΄ τρίμηνο σε προσαρμοσμένη βάση, μετά από ανάπτυξη 3,4% το γ΄ τρίμηνο. Η προηγούμενη εκτίμηση του υπουργείου τοποθετούσε την ανάπτυξη στο 2,6% για το τελευταίο τρίμηνο του 2018.

  Τα τελευταία στοιχεία επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών για μέτρηση 2,2% σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal.

  Οι δαπάνες των καταναλωτών, των πολιτειών και τοπικών κυβερνήσεων και των επιχειρήσεων αναθεωρήθηκαν καθοδικά. Η τελευταία μέτρηση περιλαμβάνει επίσης την πρώτη εκτίμηση για τα κέρδη των αμερικανικών επιχειρήσεων το δ΄ τρίμηνο. Ειδικότερα, τα εταιρικά κέρδη μετά φόρων, χωρίς προσαρμογές για την αξία της απογραφής και την ανάλωση παγίου κεφαλαίου, υποχώρησαν 1,7% από το προηγούμενο τρίμηνο, τερματίζοντας το ανοδικό σερί του 2018 καθώς αυτή ήταν η πρώτη τριμηνιαία πτώση από  το τελευταίο τρίμηνο του 2017. Σε ετήσια βάση πάντως τα κέρδη εμφάνισαν άνοδο 11,1% το δ΄ τρίμηνο, που αποτελεί τη μεγαλύτερη άνοδο από το πρώτο τρίμηνο του 2017.

  Τα κυβερνητικά στοιχεία έδειξαν επίσης ότι οι καταναλωτικές δαπάνες ήταν πιο αδύναμες το δ΄ τρίμηνο απ’ ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί, ενώ και οι επιχειρηματικές επενδύσεις αναθεωρήθηκαν καθοδικά.

  Για το 2018 συνολικά το πραγματικό ΑΕΠ αναπτύχθηκε κατά 2,9%.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Διαβάστε το ΚΕΦΑΛΑΙΟ
  και ηλεκτρονικά στο

  ReadPoint
  Kυκλοφορεί μαζί με το
  FORBES ΟΚΤ 2020