Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 28-Μαρ-2019 11:41

  Δυσαρέσκεια Κίνας για το ντε φάκτο εμπάργκο της Ιαπωνίας σε Huawei - ZTE

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Δυσαρέσκεια Κίνας για το ντε φάκτο εμπάργκο της Ιαπωνίας σε Huawei - ZTE

  Η απόφαση της Ιαπωνίας να αποκλείσει ντε φάκτο από τις κρατικές προμήθειες τον εξοπλισμό των κινεζικών εταιρειών τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού Huawei Technologies και ZTE Corp θα μπορούσε να πλήξει τις σινοιαπωνικές σχέσεις, εάν οι ιαπωνικές κινήσεις κριθούν αθέμιτες, ανέφερε εκπρόσωπος του υπουργείου Εμπορίου της Κίνας.

  Το Τόκιο αναθεώρησε το ρυθμιστικό πλαίσιο επί των σχετικών προμηθειών εντός του 2018, σε μια προσπάθεια αναβάθμισης των όρων ασφαλείας, γεγονός που οδήγησε σε ντε φάκτο εμπάργκο του κρατικού τομέα στις κινεζικές Huawei και ZTE.

  Τα μέτρα περιλαμβάνουν πλέον και τις ιδιωτικές εταιρείες ως προς τις προμήθειες εξοπλισμού για δίκτυα 5G, γεγονός που σημαίνει ότι οι ιαπωνικές εταιρείες τηλεπικοινωνιών θα αποφύγουν να προχωρήσουν σε προμήθειες από τις δύο κινεζικές εταιρείες.

  "Ελπίζουμε να μην δούμε ανάδυση πρακτικών προστατευτισμού από χώρες όπως η Ιαπωνία, που είναι βασικοί υποστηρικτές του ελεύθερου εμπορίου", ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εμπορίου της Κίνας Gao Feng.

  Η Huawei αντιμετωπίζεται με ιδιαίτερη καχυποψία στη Δύση, ιδιαίτερα από τις ΗΠΑ, καθώς θεωρείται ότι ο εξοπλισμός της πιθανόν να χρησιμοποιείται από τις κινεζικές αρχές για κατασκοπεία και συλλογή πληροφοριών. Η ίδια η εταιρεία έχει απαντήσει ότι οι σχετικές αιτιάσεις είναι "αβάσιμες".

  Το 2018 απαγορεύθηκε ZTE, τέταρτη μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού στον κόσμο, να αγοράζει εξαρτήματα από αμερικανικές εταιρείες, λόγω παραβίασης του ρυθμιστικού πλαισίου για τις εξαγωγές.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ