Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 26-Μαρ-2019 10:08

  Γερμανία: Πτώση αναμένει στο καταναλωτικό κλίμα η GfK

  Γερμανία: Πτώση αναμένει στο καταναλωτικό κλίμα η GfK
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το γερμανικό καταναλωτικό κλίμα αναμένεται να καταγράψει πτώση για πρώτη φορά τον Απρίλιο μετά από την θετική έναρξη του 2019, σύμφωνα με την ομάδα ερευνών GfK.

  Ο δείκτης εμπιστοσύνης της GfK αναμένεται να διαμορφωθεί στις 10,4 μονάδες τον Απρίλιο, μετά από το πτωτικά αναθεωρημένο ποσοστό των 10,7 μονάδων τον Μάρτιο.

  "Παρόλα αυτά υποθέτουμε ότι η κατανάλωση θα είναι ένας σημαντικός πυλώνας των οικονομικών εξελίξεων στη Γερμανία το τρέχον έτος επίσης", αναφέρει η GfK στη μηνιαία της έρευνα.

  Η GfK χρησιμοποιεί τρεις υποδείκτες –οικονομικών προσδοκιών, προσδοκιών εισοδήματος και αγοραστικής τάσης- για τον τρέχον μήνα ώστε να αντλήσει μια εικόνα για τον επόμενο μήνα.

  Ο δείκτης οικονομικών προσδοκιών σημείωσε άνοδο μετά από πέντε συνεχόμενες πτώσεις, ενώ ο δείκτης προσδοκιών για το εισόδημα και ο δείκτης αγοραστικής τάσης, σημείωσαν πτώση.

  Ο δείκτης οικονομικών προσδοκιών σημείωσε άνοδο στις 11,2 μονάδες τον Μάρτιο από τις 4,2 μονάδες τον Φεβρουάριο. 

  Ο δείκτης προσδοκιών εισοδήματος υποχώρησε στις 55,9 μονάδες τον Μάρτιο από τις 60 μονάδες τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο δείκτης αγοραστικής τάσης διαμορφώθηκε στις 50,2 μονάδες, χαμηλότερα από τις 53,6 μονάδες τον προηγούμενο μήνα.
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ