Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 20-Μαρ-2019 15:32

  Ποσό 25 εκατ. ευρώ από την ΕΤΑΑ για τις ΜμΕ στο Κόσοβο

  Ποσό 25 εκατ. ευρώ από την ΕΤΑΑ για τις ΜμΕ στο Κόσοβο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ποσό 25 εκατ. ευρώ σε δύο εμπορικές τράπεζες - εταίρους της, τις Bank per Biznes και Procredit Bank Kosovo, χορηγεί η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕΤΑΑ), με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τόσο στην εσωτερική, όσο και στην περιφερειακή αγορά.

  Το ποσό αυτό αποτελεί μέρος του προγράμματος της ΕΤΑΑ με την Ευρωπαϊκή Ένωση (συγκεκριμένα με το προενταξιακό χρηματοδοτικό "εργαλείο" IPA), που παρουσιάστηκε στην Πρίστινα και σηματοδοτεί μία νέα "σελίδα" στη συνεργασία της ΕΤΑΑ με τις αρχές του Κοσόβου. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε σχετική ανακοίνωση, το ποσό αυτό θα διατεθεί για τη βελτίωση των υπηρεσιών και των προϊόντων των ΜμΕ του Κοσόβου, οι οποίες αντιστοιχούν στο 99,8% του συνόλου των εγγεγραμμένων επιχειρήσεων και κατέχουν μερίδιο 75% του συνόλου των απασχολουμένων.

  Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στο Κόσοβο θα έχουν την ευκαιρία να βελτιώσουν τις παραγωγικές τους δομές, την ποιότητα των προϊόντων τους και να εισαγάγουν τα ευρωπαϊκά περιβαλλοντικά πρότυπα σ' αυτά, βάσει των ευρωπαϊκών οδηγιών ασφάλειας και ποιότητας προϊόντων και υπηρεσιών.

  Ο επικεφαλής της ΕΤΑΑ στο Κόσοβο, Νιλ Τέιλορ (Neil Taylor), εξέφρασε την πεποίθηση ότι, το νέο πρόγραμμα θα δώσει πρόσβαση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε χρηματοδοτικά "εργαλεία", ενώ ο υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας του Κοσόβου Εντριτ Σάλα (Endrit Shala) σημείωσε πως το υπουργείο εστιάζει την προσοχή του στη στήριξη των παραγωγών και των επιχειρήσεων που έχουν εξωστρεφή προσανατολισμό. Επίσης, το υπουργείο δίνει έμφαση στην υλοποίηση δράσεων για τη στήριξη των επιχειρήσεων που δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ