Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 14-Μαρ-2019 11:00

  O Ifo "κόβει" τις εκτιμήσεις του για την ανάπτυξη της Γερμανίας φέτος

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  O Ifo "κόβει" τις εκτιμήσεις του για την ανάπτυξη της Γερμανίας φέτος

  Καθοδικά αναθεώρησε το ινστιτούτο Ifo την πρόβλεψή του για την ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας το 2019. Συγκεκριμένα, πλέον προβλέπει ρυθμό ανάπτυξης 0,6% από 1,1%, προηγουμένως.

  Ωστόσο, αναθεώρησε ανοδικά την πρόβλεψή του για το 2020 και αναμένει ανάπτυξη 1,8% από 1,6%.

  "Οι τρέχουσες δυσκολίες στην παραγωγή της γερμανικής μεταποιητικής δραστηριότητας πιθανότατα θα ξεπεραστούν μόνο σταδιακά. Η βιομηχανία σε μεγάλο βαθμό δεν θα καταφέρει να λειτουργήσει σαν οικονομική "ατμομηχανή" το 2019. Η παγκόσμια ζήτηση για γερμανικά προϊόντα είναι αδύναμη, καθώς η διεθνής οικονομία συνεχίζει να χάνει τη δυναμική της" σχολίασε ο Timo Wollmershaeuser του Ινστιτούτου Ifo. Πρόσθεσε πάντως ότι οι δυνάμεις της εσωτερικής ζήτησης δεν έχουν ακόμη επηρεαστεί αρνητικά.

  Επίσης, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Ifo, ο αριθμός των εργαζομένων θα συνεχίζει να αυξάνεται από τα 44,8 εκατομμύρια πέρυσι στα 45,2 εκατομμύρια φέτος και στα 45,5 εκατομμύρια το 2020. Σε συνάφεια με την αποδυνάμωση της οικονομίας, ο ρυθμός αύξησης της απασχόλησης επιβραδύνεται. Η μείωση της ανεργίας επίσης επιβραδύνεται, από τα 2,34 εκατομμύρια στα 2,21 εκατομμύρια και στα 2,12 εκατομμύρια το 2020. Ακολούθως, το ποσοστό της ανεργίας θα πέσει από το 5,2% στο 4,9% και στο 4,7%.

  Ο Wollmershaeuser πρόσθεσε: "Φέτος, οι ισχυρές μισθολογικές αυξήσεις, ο χαμηλός πληθωρισμός, οι μειώσεις στους φόρους και στις εισφορές κοινωνικής ασφάλισης, καθώς και η επέκταση των δημόσιων μεταβιβάσεων θα πρέπει να έχουν ως αποτέλεσμα μια μεγάλη αύξηση των εσόδων των νοικοκυριών. Αυτό θα ενισχύσει την ιδιωτική κατανάλωση και την κατασκευαστική βιομηχανία".

  Παράλληλα, αυξάνονται οι κυβερνητικές δαπάνες, κυρίως το 2019, από 1% πέρυσι, στο 2,6% φέτος και στο 1,6% το 2020.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων