Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 13-Μαρ-2019 15:22

  Volkswagen: Περικόπτει 7.000 θέσεις εργασίας

  Volkswagen: Περικόπτει 7.000 θέσεις εργασίας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Περί τις 7.000 διοικητικές θέσεις εργασίας αναμένεται να περικόψει η Volkswagen στην επόμενη πενταετία, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία επικεντρώνει τις δαπάνες της στην τεχνολογία.

  Η VW δαπανά δισεκατομμύρια για την παραγωγή και ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων, εξοπλισμένων με υπερσύγχρονα συστήματα επικοινωνίας και ψυχαγωγίας.

  Για να απελευθερώσει κεφάλαια για αυτές τις επενδύσεις, εκσυγχρονίζει επίσης τις διαδικασίες της, από τα υψηλότερα μέχρι τα χαμηλότερα κλιμάκια.

  Οι κινήσεις αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο μιας μεταβολής σε όλη την βιομηχανία, όπου τα οχήματα και οι διαδικασίες μεταποίησης που παραμένουν αμετάβλητες εδώ και σχεδόν έναν αιώνα, επανασχεδιάζονται καθώς η υπολογιστική ισχύς ξεπερνά την ιπποδύναμη σε μια νέα γενιά ηλεκτρικών και όλο και περισσότερο αυτοκατευθυνόμενων οχημάτων.

  Οι περικοπές των θέσεων εργασίας θα έρθουν στο πλαίσιο ενός σχεδίου από το 2016, στο οποίο προβλέπονται περικοπές 23.000 θέσεων στην VW, αριθμός που αντιστοιχεί στο 19% του εργατικού δυναμικού του brand VW στη Γερμανία, μέσω πρόωρων συνταξιοδοτήσεων.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ