Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 08-Μαρ-2019 14:44

  Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2016 υποχώρησε η απόδοση του γερμανικού 10ετούς ομολόγου

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2016 υποχώρησε η απόδοση του γερμανικού 10ετούς ομολόγου

  Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς ομολόγου αναφοράς πλησίασε περισσότερο το μηδέν σήμερα, καθώς τα ασθενή οικονομικά στοιχεία της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας και της Κίνας ενίσχυσαν τη χαλαρή στάση της νομισματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) χθες.

  Η ΕΚΤ μετέθεσε τον χρόνο της πρώτης αύξησης των επιτοκίων της έως το νωρίτερο το 2020, αναθεώρησε πτωτικά τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό και προσέφερε στις τράπεζες νέα φθηνά δάνεια για τη στήριξη της ανάπτυξης. Οι αποφάσεις αυτές προκάλεσαν ένα μεγάλο ράλι των τιμών των ομολόγων στην Ευρωζώνη, ωθώντας τις αποδόσεις στο χαμηλότερο επίπεδό τους από τουλάχιστον το 2016, με τις περισσότερες αγορές να αναμένεται να σημειώσουν τις καλύτερες εβδομαδιαίες επιδόσεις εδώ και μήνες.

  Οι αποδόσεις των γερμανικών 10ετών ομολόγων μειώθηκαν στο 0,048%, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από το 2016, έτος στο οποίο η ΕΚΤ ενίσχυσε τη νομισματική στήριξή της και μείωσε τα επιτόκια για να καταπολεμήσει τον αποπληθωρισμό και την ασθενή οικονομική ανάπτυξη. Οι αποδόσεις των 10ετών γαλλικών τίτλων υποχώρησαν, επίσης, στο χαμηλότερο επίπεδό τους από το 2016, περίπου στο 0,40% και σημειώνουν πτώση 17 μονάδων βάσης αυτή την εβδομάδα.

  Οι αποδόσεις των ομολόγων της νότιας Ευρώπης, οι οποίες μειώθηκαν πολύ την Πέμπτη, σημείωσαν άνοδο σήμερα. Η απόδοση των ιταλικών 10ετών τίτλων αυξήθηκε 4 μονάδες βάσης στο 2,53%, αλλά έχει μειωθεί κατά 21 μονάδες βάσης αυτή την εβδομάδα και αναμένεται να καταγράψει τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση από τον Σεπτέμβριο. Οι αποδόσεις των ισπανικών και πορτογαλικών τίτλων είναι και οι δύο κατά περίπου 15 μονάδες βάσης χαμηλότερες αυτή την εβδομάδα και αναμένεται επίσης να σημειώσουν τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση εδώ και μήνες.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων