Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 05-Μαρ-2019 12:30

  Παίρνει μέτρα η Τράπεζα της Αγγλίας για το ενδεχόμενο άτακτου Brexit -προειδοποιεί για σοβαρές διαταραχές

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Παίρνει μέτρα η Τράπεζα της Αγγλίας για το ενδεχόμενο άτακτου Brexit -προειδοποιεί για σοβαρές διαταραχές

  Οι βρετανικές τράπεζες θα είναι σε θέση να δανείζονται σε ευρώ από την Τράπεζα της Αγγλίας από την επόμενη εβδομάδα, σε μία ακόμη κίνηση ενίσχυσης του χρηματοπιστωτικού συστήματος σε περίπτωση μιας άτακτης εξόδου της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

  Η Τράπεζα της Αγγλίας προειδοποίησε, ωστόσο, ότι οι επενδυτές θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να προετοιμαστούν για σοβαρή διαταραχή στις αγορές εάν το Ην. Βασίλειο εξέλθει από την ΕΕ στις 29 Μαρτίου χωρίς συμφωνία για τους όρους εξόδου.

  Η BoE ενεργοποίησε μια -αδρανή μέχρι σήμερα- γραμμή swap με την ΕΚΤ από την εποχή της κρίσης που της επιτρέπει να παρέχει ευρώ σε οποιαδήποτε βρετανική τράπεζα τα χρειάζεται για να συνεχίσει να λειτουργεί σε περίπτωση κρίσης χρηματοδότησης.

  Παρόμοιοι διακανονισμοί με την Federal Reserve επιτρέπουν στην Τράπεζα της Αγγλίας, την ΕΚΤ και μερικές άλλες τράπεζες να δίνουν δολάρια σε τοπικές τράπεζες σε έκτακτο χρηματοπιστωτικό γεγονός.

  O νέος μηχανισμός σηματοδοτεί το τελευταίο βήμα της BoE για να διασφαλίσει ότι το βρετανικό χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι αρκετά ισχυρό για να αντέξει ακόμη και μια σοβαρή επιβράδυνση της βρετανικής οικονομίας εάν το Brexit έχει άσχημη εξέλιξη.

  Οι τράπεζες έχουν πάρει εντολή να "καταβροχθίσουν" τα ρευστοποιήσιμα πάγια και να ενισχύσουν τα κεφάλαιά τους ώστε να διασφαλίσουν πως θα συνεχιστεί ο δανεισμός προς τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων