Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 05-Μαρ-2019 12:12

  Γαλλία στηρίζει Ρουμανία για ένταξη στον ΟΟΣΑ

  Γαλλία στηρίζει Ρουμανία για ένταξη στον ΟΟΣΑ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Ρουμανία έλαβε τη στήριξη της Γαλλίας για ένταξη στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, που δημοσιεύει το ειδησεογραφικό πρακτορείο AGERPRES.

  Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η ένταξη στον ΟΟΣΑ σημαίνει αύξηση της εμπιστοσύνης στη ρουμανική οικονομία, τόσο από τις μεγάλες οικονομίες παγκοσμίως (ΗΠΑ, Κίνα, Ιαπωνία κ.λπ.) όσο και από τις χώρες της ευρύτερης περιοχής με ευρωπαϊκές φιλοδοξίες, όπως η Δημοκρατία της Μολδαβίας, η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, η Αλβανία και η Σερβία.

  "Πιθανή ένταξη της Ρουμανίας στον ΟΟΣΑ περιλαμβάνει ορισμένα πλεονεκτήματα όπως η πρόσβαση στα "εργαλεία" του Οργανισμού και στα κέντρα λήψης οικονομικών αποφάσεων" υπογραμμίζεται στην ίδια ανακοίνωση. Προστίθεται επίσης ότι μια τέτοια εξέλιξη θα σηματοδοτήσει τη θετική πορεία της οικονομίας και την προσέλκυση περισσότερων ξένων επενδύσεων.

  "Ευχαριστώ τον συνάδελφό μου και τον φίλο μου Μπρούνο Λε Μερ (σ.σ. υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της Γαλλίας), για την ειλικρινή υπόσχεση της σταθερής υποστήριξης για την υποψηφιότητα της Ρουμανίας στον ΟΟΣΑ. Η στήριξη αυτή υλοποιήθηκε με επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΟΣΑ, Άνχελ Γκουρία. Αποτελεί περαιτέρω απόδειξη ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι εκτιμούν το έργο της ρουμανικής κυβέρνησης στο πλαίσιο της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και είμαστε αναγνωρισμένοι ως ισότιμοι εταίροι στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα", δήλωσε ο Ρουμάνος υπουργός Οικονομικών, Εβγκέν Τεοντοροβίτσι.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ