Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 01-Μαρ-2019 17:02

  Σε ιστορικό χαμηλό η ανεργία στη Γερμανία

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στη Γερμανία καταγράφηκε ο χαμηλότερος αριθμός ανέργων εδώ και τρεις δεκαετίες. Σχεδόν 800.000 κενές θέσεις εργασίας. "Ανθεκτική" η γερμανική αγορά εργασίας.

  Παρά την επιβράδυνση της γερμανικής οικονομίας ο αριθμός των ανέργων στη Γερμανία δεν αυξήθηκε. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία για τον μήνα Φεβρουάριο που δημοσιεύτηκαν την Παρασκευή. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΒΑ), ο αριθμός των ανέργων μειώθηκε σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2018 κατά 173.000 άτομα. Με 2,373 εκατομμύρια ο αριθμός των ανθρώπων που αναζητούν μια θέση εργασίας είναι ο χαμηλότερος που έχει καταγραφεί για το μήνα Φεβρουάριο από την ενοποίηση της Γερμανίας πριν 29 χρόνια, το 1990.

  "Ανθεκτική η αγορά εργασίας"

  Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, τον Φεβρουάριο ο αριθμός των απασχολούμενων αυξήθηκε σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του περασμένου έτους κατά 477.000 άτομα στα 44,79 εκατομμύρια. Παράλληλα, υψηλή παραμένει η ζήτηση των επιχειρήσεων για εργατικό δυναμικό. Τον Φεβρουάριο η ΒΑ κατέγραψε 784.000 κενές θέσεις εργασίας. Όπως εκτιμά ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Απασχόλησης Ντέτλεφ Σέλε "η αγορά εργασίας παραμένει ανθεκτική παρά την οικονομική συγκυρία", δηλαδή τους χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης της γερμανικής οικονομίας.

  Προβλέπεται πάντως ότι ο αριθμός των ανέργων στη Γερμανία θα μειωθεί ακόμη περισσότερο. Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του υπουργείου Οικονομίας, το ποσοστό της ανεργίας φέτος θα περιοριστεί από το 5,3% στο 4,9%. Σε περίπτωση που στο τέλος του χρόνου επιβεβαιωθεί αυτό το ποσοστό, τότε η ανεργία στη Γερμανία θα έχει πέσει για πρώτη φορά από το 1981 κάτω από το φράγμα του 5%.

  Παναγιώτης Κουπαράνης, Βερολίνο

  Πηγή: Deutsche Welle

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ