Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 23-Φεβ-2019 18:26

  Δραματική έκκληση Μακρόν στους νέους αγρότες

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

   


  Μπροστά σε ένα ακροατήριο 500 νέων κυρίως αγροτών από πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ο Εμμανουέλ Μακρόν ανέπτυξε το όραμά του για την κοινή αγροτική πολιτική, το μέλλον της οποίας συζητείται αυτές τις μέρες στις Βρυξέλλες.

  "Η πρόκλησή μας δεν είναι να εξανεμίσουμε την κληρονομιά μας στον αγροτικό τομέα, αλλά να επανεφεύρουμε την κοινή αγροτική πολιτική. Είναι ζήτημα επισιτιστικής και περιβαλλοντικής κυριαρχίας" υπογράμμισε.

  "Η γεωργία μας απειλείται εξωτερικά από μια διεθνή τάξη που θεωρεί τα τρόφιμα ως εμπόρευμα και έχει χάσει την ψυχή της, γι’ αυτό καλώ σε ενότητα και διάλογο. Να πάψουμε εμείς οι Ευρωπαίοι να λειτουργούμε ανταγωνιστικά, αλλά να κάνουμε μπλοκ προχωρώντας ενωμένοι για την αντιμετώπιση δυνάμεων όπως των ΗΠΑ, της Κίνας ή της Ρωσίας που έχουν αναγάγει τη γεωργία σε στρατηγική επιλογή για την επιβολή των δικών τους στάνταρ και κανόνων".

  Οι τρεις υποσχέσεις

  Τρεις είναι οι υποσχέσεις που σύμφωνα με τον Εμμανουέλ Μακρόν θα πρέπει να τηρηθούν στη νέα κοινή αγροτική πολιτική: η προστασία των αγροτών και των καταναλωτών, με στόχο ικανοποιητικά εισοδήματα για τους μεν και την εξασφάλιση της ποιότητας των τροφίμων για τους δεύτερους.

  Ο επαναπροσανατολισμός της νέα κοινής αγροτικής πολιτικής προς οικολογικές επιλογές για ποιότητα καθώς και προστασία του περιβάλλοντος. Η πρόβλεψη τέλος για ανανέωση του γεωργικού πληθυσμού που συρρικνώνεται.

  "Εάν δεν γίνει τίποτα τα επόμενα πέντε χρόνια τότε η Ευρώπη θα έχει χάσει το ένα τρίτο των αγροτών της", είπε ο Γάλλος Πρόεδρος κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου.

  Ολυμπία Τσίπηρα, Παρίσι

  Πηγή: Deutsche Welle

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων