Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 21-Φεβ-2019 13:53

  Ο Χοακίν Αλμούνια ανέλαβε ως επόπτης του ESM για αναδρομικό "έλεγχο" των ελληνικών μνημονίων

  Ο Χοακίν Αλμούνια ανέλαβε ως επόπτης του ESM για αναδρομικό "έλεγχο" των ελληνικών μνημονίων
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στη θέση του "ανεξάρτητου εκτιμητή υψηλού επιπέδου για τα προγράμματα οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα" ορίστηκε σήμερα από τον ESM o πρώην Επίτροπος Χοακίν Αλμούνια. Η επιλογή έγινε από το ΔΣ του ESM, τον Μάριο Σεντένο και τον Κλάους Ρέγκλινγκ.

  Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ESM και επικεφαλής του Eurogroup M. Σεντένο δήλωσε ότι "η διαδικασία δημοσιονομικής προσαρμογής στην Ελλάδα ήταν πιο δύσκολη και παρατεταμένη από ό,τι σε άλλες χώρες της ευρωζώνης. Απαιτείται διεξοδική και ανεξάρτητη αξιολόγηση. Η αποστολή του ανεξάρτητου αξιολογητή είναι να εξετάσει την οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα, με έμφαση στο πρόγραμμα του ESM. Χαίρομαι που ο κ. Αλμούνια αποδέχθηκε αυτή την αποστολή. Έχει τα κατάλληλα προσόντα και εμπειρίες για να τεθεί επικεφαλής της έρευνας και να καταθέσει μια αξιόπιστη και ανεξάρτητη αξιολόγηση."

  Από την πλευρά του ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκινγκ δήλωσε ότι "χαιρετίζω την τοποθέτηση του κ. Αλμούνια. Η εκτεταμένη εμπειρία και η γνώση του στον τομέα της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και το ερευνητικό του έργο στο πεδίο της οικονομικής πολιτικής, καθώς και στις υποθέσεις της ΕΕ, θα διασφαλίσουν την πληρότητα, την αξιοπιστία και την αμεροληψία της διαδικασίας".

  Σύμφωνα με τον ESM η αξιολόγηση θα διεξαχθεί με την υποστήριξη των στελεχών του ESM, αλλά και με εξωτερικούς εμπειρογνώμονες. Η έκθεση θα υποβληθεί τον Ιούνιο του 2020.

  Πρόκειται για τη δεύτερη αξιολόγηση αυτού του είδους, μετά από αυτή που έγινε για όλα τα κράτη σε μνημόνιο και παραδόθηκε το 2017. Για την Ελλάδα κάλυψε την περίοδο έως τον Δεκέμβριο του 2014.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων